Λύσεις για τον πόνο της περιόδου

Δημοσιεύθηκε 23 Μαΐου, 2021

Η δυσμηνόρροια είναι ένα από τα πιο επώδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Προτού καταφύγετε σε ισχυρά παυσίπονα δείτε τους παρακάτω έξυπνους τρόπους για να την αντιμετωπίσετε και πείτε αντίο στον πόνο.

Βελτιώστε τη διατροφή σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια καλή δίαιτα συνδυαστικά με τακτική άσκηση μειώνουν τη συχνότητα των πόνων. Οι ειδικοί προτείνουν ένα μενού πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Το να ενσωματώσουμε κουρκουμά επίσης βοηθά γιατί μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς, ενώ το ιχθυέλαιο και η βιταμίνη Β κατεβάζουν τα ποσοστά φλεγμονής.

Ποντάρετε σε ήπια παυσίπονα

Μην ξεκινάτε με τα ισχυρά χάπια με το που νιώσετε πόνο. Προτιμήστε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ακόμα και προληπτικά 1 μέρα πριν. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να μειωθούν ο πόνος και η ροή του αίματος έως 70%.

Εφαρμόστε θερμότητα

Η χρήση θερμοφόρας πηγής πάνω στην περιοχή που πονά χαλαρώνει κατά πολύ τους μυς της ουροδόχου κύστης.

Δοκιμάστε βελονισμό

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η εισαγωγή μικρών ατραυματικών βελόνων σε σημεία κλειδιά στο σώμα έχει αποτέλεσμα. Φυσικά αυτό πρέπει να γίνεται πάντα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram