Λιγότερο concealer: Απλά άλλαξε τον τρόπο που το φοράς

Δημοσιεύθηκε 4 Φεβρουαρίου, 2024

Οι μαύροι κύκλοι, και γενικότερα οι σκιές γύρω από τα μάτια, είναι κάτι που ποτέ δεν θέλαμε. Με την μόδα ωστόσο, να προστάζει απόλυτα fresh επιδερμίδες και looks, έχουμε έναν παραπάνω λόγο να θέλουμε να καμουφλάρουμε οτιδήποτε κάνει τα μάτια μας να δείχνουν κουρασμένα. Σε αντίθεση όμως με το τι μπορεί να σου λέει το ένστικτό σου, το περισσότερο concealer (ή το πιο βαρύ), δεν είναι η λύση. Βλέπεις, μαζί με την τάση για πιο δροσερά μακιγιάζ, έχουν έρθει και ανανεωμένες τεχνικές.

Μέχρι πρόσφατα, ο κανόνας ήθελε το κονσίλερ να τοποθετείται σε μορφή ανάποδου τριγώνου κάτω από τα μάτια, και πριν από αυτό φορούσαμε το προϊόν σε ημικύκλιο. Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν είναι «λάθος». Δημιουργούν όμως διαφορετικό αποτέλεσμα. Για να πετύχεις επομένως το trending look πρέπει να ξεχάσεις τους παραπάνω τρόπους, και να κάνεις αυτό που είδαμε τους makeup artists να κάνουν στις εβδομάδες μόδας. Τι έκαναν λοιπόν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί να εφαρμόζουν το concealer κάτω ακριβώς από τα μάτια, ξεκινούσαν την εφαρμογή από την εσωτερική γωνία του ματιού συνεχίζοντας παράλληλα με τη μύτη. Απέφευγαν τη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων και συνέχιζαν στην εξωτερική γωνία του ματιού. Με λίγα λόγια, έβαζαν το concealer στα σημεία που δημιουργείται πιο έντονη σκιά, ώστε να «φωτίσουν» την περιοχή.

concealer

Η μέθοδος είναι τέλεια όποια και αν είναι η υφή του αγαπημένου σου κονσίλερ (κρεμώδες, υγρό κοκ) και μπορείς να κάνεις την εφαρμογή είτε με τα δάχτυλα, είτε με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι. Αν με ρωτάς, τα δάχτυλα είναι ιδανικά γιατί σε βοηθούν να κάνεις το σωστό blending, αλλά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ θα πρέπει να έχεις πολύ καλά πλυμένα χέρια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram