Λαμπερό δέρμα σε κάθε ηλικία: Τα βήματα περιποίησης που δεν πρέπει να προσπερνάμε

Δημοσιεύθηκε 24 Απριλίου, 2021

Σε παλαιότερα άρθρα, έχουμε μιλήσει αναλυτικά για τα προϊόντα και τα συστατικά για την περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά και για τη σωστή σειρά και ποσότητα που πρέπει να τα εφαρμόζουμε.

Πολλές γυναίκες δεν έχουν τον χρόνο, ίσως μερικές ούτε και την διάθεση, να αφιερώσουν αρκετή προσοχή στην περιποίηση της επιδερμίδας τους. Δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα και θέλουν στο ντουλάπι του μπάνιου τους να έχουν ελάχιστα προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, θα συνοψίσουμε τα βασικά βήματα που δεν πρέπει καμία γυναίκα να προσπερνά στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας της.

Ανεξάρτητα από την ηλικία, τον τύπο δέρματος και το lifestyle, τα παρακάτω βήματα είναι τα βασικά που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα στην περιποίηση της επιδερμίδας της.

Καθαρισμός
Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, με εξειδικευμένο προϊόν για το πρόσωπα (ιδανικά να ταιριάζει και στον τύπο της επιδερμίδας). Ακόμα κι αν δεν έχουμε βγει από το σπίτι για ένα 24ωρο, πρέπει να καθαρίζουμε με καθαριστικό σαπούνι ή κρέμα το πρόσωπό μας, σχολαστικά.

Ενυδατική
Η ενυδατική εφαρμόζεται πρωί και βράδυ. Αν επιλέξετε να την εφαρμόζετε μια φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας, τότε, προτιμήστε την βραδινή ώρα, με την προϋπόθεση ότι η κρέμα σας έχει ισχυρά συστατικά που δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αντηλιακή
Μπορούμε να συνδυάσουμε ενυδατική με δείκτη SPF ή ακόμα κι ένα foundation με αντηλιακή προστασία. Είναι σημαντικό να προστατεύουμε κάθε μέρα του χρόνου την επιδερμίδα μας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram