Το «κόλπο» για να καθαρίσεις το στρώμα του κρεβατιού σου

Δημοσιεύθηκε 24 Οκτωβρίου, 2020

Το στρώμα συνήθως δεν πλένεται συχνά. Δεν είναι παράλογο αν το καλοσκεφτείς, δεδομένου ότι πρόκειται για μία μεγάλη και βαριά επιφάνεια, που όσο ορατή άλλο τόσο και αόρατη είναι. Υπό την έννοια ότι είναι κάτι που βλέπεις συχνά, αλλά με τα κλινοσκεπάσματα που βρίσκονται τοποθετημένα πάνω του, δεν έχεις την ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει από κάτω

Το στρώμα, ωστόσο, χρειάζεται καθαρισμό. Γιατί και λερώνεται και συγκεντρώνει μικρόβια. Τα σεντόνια και οι κουβέρτες δεν αρκούν για να το προστατεύσουν. Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι υπάρχουν υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχεις κι αυτήν τη στιγμή μέσα στο σπίτι σου και τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα χρειαστείς:

•Μαγειρική σόδα
•Σαπούνι για τα πιάτα
•Υπεροξείδιο του υδρογόνου / Αμμωνία

Τα βασικά βήματα:

Ρίξε τη σόδα πάνω στο στρώμα και άφησέ τη για τουλάχιστον 10 λεπτά, ώστε να απομακρύνει τις μυρωδιές. Αφαίρεσέ τη με την ηλεκτρική σκούπα.

Φτιάξε ένα μείγμα με ένα μπουκαλάκι νερό και μία κουταλιά της σούπας σαπούνι για τα πιάτα χωρίς χρώμα. Ψέκασε καλά όλο το στρώμα με αυτό.

Φτιάξε ένα μείγμα με μισό μπουκάλι νερό και μισό υπεροξείδιο του υδρογόνου και ψέκασε και με αυτό.

Ρίξε πάλι λίγη σόδα πάνω στο στρώμα και πέρασε όλη την επιφάνεια με μία λευκή πετσέτα.

Άσε το μερικές ώρες να στεγνώσει και, στη συνέχεια, πέρασέ το με την ηλεκτρική ή με μία βούρτσα.
Δες περισσότερα για την εφαρμογή στο βίντεο που βρίσκεται στη συνέχεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram