Το καλοκαίρι είναι πιο όμορφο με...λαμπερά μαλλιά!

Δημοσιεύθηκε 25 Μαΐου, 2021

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν μπει και επίσημα, το καλοκαίρι στη ζωή μας! Βέβαια για να λέμε και του..."στραβού το δίκιο" φίλη Χαλκιδέα και φίλε Χαλκιδέε, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει και πολύ...καλοκαίρι! Ευελπιστώ όμως, από εδώ και πέρα, οι μέρες να είναι ιδανικές για μπάνιο στη θάλασσα και παραλία!

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όσα "νάζια" και αν μας κάνει ο καιρός φέτος, το καλοκαίρι...δεν αναβάλλεται! Παρόλο που είναι μια εποχή που για τους περισσότερες ανθρώπους είναι η αγαπημένη τους, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη καλοπέραση, τις διακοπές, τα μπάνια στη θάλασσα και τη ξεγνοιασιά, για πολλές και πολλούς, αποτελεί εμπόδιο όσων αφορά την περιποίηση των μαλλιών τους! Μαλλιά που όλο τον Χειμώνα έγραψαν ιστορία, είναι κρίμα κι άδικο, να καταλήξουν ταλαιπωρημένα και ξηρά, κάτω από τον καυτό ήλιο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου, μερικές συμβουλές, για να έχεις και φέτος το καλοκαίρι, τα πιο λαμπερά μαλλιά! Πάμε να γίνουμε σαν διαφήμιση σαμπουάν λοιπόν με τις παρακάτω συμβουλές!

  1. Ξέχνα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα! Το καλοκαίρι, επιβάλλεται να αλλάζουμε προϊόντα περιποίησης και να προτιμούμε αυτά, που έχουν ενυδατικά στοιχεία!
  2. Για ακόμη πιο αποτελεσματική δράση, ξεκίνησε να χρησιμοποιείς μάσκα μαλλιών με ενυδατική δράση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα!
  3. Μια απλή λύση που μας έλεγαν από παιδιά -γι' άλλους λόγους βέβαια- είναι η εξής: μη ξεχνάτε να φοράτε το καπέλο σας! Βοηθάει τα μαλλιά να μην έρχονται σε άμεση επαφή με τον ήλιο. Βέβαια, προτιμήστε καπελά, που δεν είναι κατασκευασμενά από συνθετικά υλικά, για να μην τους προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό.
  4. Η πρέσα και το ψαλίδι για τις μπούκλες, προτιμήστε να είναι από κεραμικό υλικό. Το κεραμικό υλικό άλλωστε, προστατεύει τα μαλλιά παραπάνω από τα υπόλοιπα κοινά προϊόντα, όλο τον χρόνο!
  5. Όσων αφορά το πιστολάκι, τους καλοκαιρινούς μήνες, χρησιμοποιήστε τη μεσαία σκάλα διότι ο καυτός αέρα καταστρέφει την τρίχα! Κάτι που γίνεται έτσι και αλλιώς όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Εδώ που τα λέμε με τόση ζέστη, γιατί να θες και ένα καυτό πιστολάκι να σου φυσάει το κεφάλι με επιπλέον καυτό αέρα; Δώστε παραπάνω έμφαση στη ρίζα, διότι αν η ρίζα παραμείνει υγρή, έχει πάει στράφι όλος σας ο κόπος για όγκο και σχήμα.
  6. Όταν πηγαίνετε στη παραλία προσπαθήστε να κρατήσετε τα μαλλιά σας μακριά από τον δυνατό αέρα. Επειδή αυτό ξέρω ότι δεν γίνεται -κι αν γίνει σημαίνει ότι θα χάσεις το μπάνιο σου, και δε χρειάζεται να είμαστε ακραίες- σε περίπτωση που στη παραλία, φυσάει αρκετά, πιάσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι κι είσαι...έτοιμη!
  7. Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά έτσι και αλλιώς, χρησιμοποιήστε το κοντίσιονερ πριν το σαμπουάν! Αφήστε το να δράσει περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια, προχωρήστε κανονικά στο λούσιμο.

 

Καλά μπάνια και καλό καλοκαίρι! 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram