Το θρεπτικό προφίλ του γάλακτος σόγιας μοιάζει με εκείνο του κλασικού γάλακτος περισσότερο από οποιοδήποτε γάλα φυτικής προέλευσης, σύμφωνα με μελέτες, ενώ όπως προκύπτει οι πωλήσεις γάλακτος μη ζωικής προέλευσης έχουν αυξηθεί κατά 61% τα τελευταία πέντε χρόνια.
Πλεονεκτήματα :
A . Η σόγια μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικά.
B. Nα θεραπεύσει την αναιμία, καθώς περιέχει 6-8% των συνιστώμενων ημερήσιων τιμών σιδήρου.
Γ. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τα συμπτώματα μετά την εμμηνόπαυση.
Μειονεκτήματα :
A. Είναι η γεύση του που θυμίζει φασόλια.
B Η αλλεργία στη σόγια, είναι μία από τις συχνότερες τροφικές αλλεργίες στα παιδιά.
Γ. Είναι η πιθανή επιδείνωση του υποθυρεοειδισμού.
πηγή : onmed.gr