Ερεθίστηκε το δέρμα σου από κάποιο skincare προϊόν; Να πως θα το φροντίσεις

Δημοσιεύθηκε 2 Μαρτίου, 2021

Tα skincare έχουν σημαντική θέση στην καρδιά μας. Βλέπεις, είναι αυτό που μας προσφέρει την τέλεια βάση, το υπέροχο δέρμα για να κάνουμε το πιο σωστό μακιγιάζ. Στο κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας (πιο σπάνια στο μακιγιάζ), βέβαια, μπορεί να την πατήσουμε κάποια στιγμή. Τι εννοούμε;

Πως μπορεί να τύχει να μας ερεθίσει κάποιο skincare προϊόν. Μη μας πεις πως κι εσένα δεν σου έχει συμβεί να δοκιμάσεις π.χ. τη ρετινόλη, τα AHAs ή κάποιο άλλο skincare συστατικό και να μην είδες έναν μικρό ερεθισμό ή μια κοκκινίλα στο δέρμα σου! Σε όλες έχει συμβεί έστω και μια φορά σε όλα αυτά τα χρόνια που περιποιούμαστε το δέρμα μας. Δεν είναι κάτι σπάνιο, εξάλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται, στην ουσία, για μια αντίδραση της επιδερμίδας σε κάτι που δεν «αντέχει». Σε κάτι που δεν μπορεί να ανεχτεί. Γι’ αυτό ακριβώς δημιουργείται η φαγούρα, η ερυθρότητα και πιθανόν το ξεφλούδισμα. Αν σου έχει συμβεί πρόσφατα ή τώρα βιώνεις αυτήν την κατάσταση, δεν χρειάζεται πανικός!

1.Κάνε για αρχή πιο minimal τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Βάλε στην άκρη τα πολλά προϊόντα και για μερικές ημέρες περιορίσου σε ένα καθαριστικό προσώπου και μια ενυδατική κρέμα. Ακολούθησε αυτά τα δύο βήματα και το πρωί και το βράδυ.

2.Χρησιμοποίησε υποαλλεργικό καθαριστικό προσώπου. Το δέρμα σου είναι ήδη ταλαιπωρημένο, μην το εξαντλήσεις με ένα σκληρό καθαριστικό. Επίλεξε ένα απαλό καθαριστικό που θα ενυδατώνει παράλληλα το πρόσωπό σου.

3.Τσέκαρε τα προϊόντα σου, ώστε να περιέχουν υαλουρονικό οξύ, σκουαλένιο και κεραμίδια. Είναι συστατικά, τα οποία θα ενδυναμώσουν τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας σου και θα φέρουν σε μια ισορροπία τον δερματικό φραγμό σου.

4.Κοιμήσου με ένα καταπραϋντικό gel. Όταν κοιμόμαστε τα συστατικά που απλώνουμε στο δέρμα μας δρουν στο μέγιστο. Επίλεξε, λοιπόν, ένα aloe vera gel, άπλωσέ το στο πρόσωπό σου και κοιμήσου έτσι όλο το βράδυ. Θα νιώσεις τεράστια ανακούφιση και το πρωί που θα ξυπνήσεις θα δεις μεγάλη βελτίωση στο δέρμα σου.

5.Παρατήρησε το δέρμα σου στενά τις επόμενες ημέρες. Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και δεν δεις βελτίωση, τότε σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς στον δερματολόγο σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram