Επιτραπέζια παιχνίδια για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου!

Δημοσιεύθηκε 21 Φεβρουαρίου, 2021

Κλεισμένοι ακόμη στο σπίτι για το καλό και την προστασία όλων μας, βρίσουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που, ίσως, ποτέ να μην κάναμε στο παρελθόν!

Είναι η ώρα που η οικογένεια θα αναγνωρίσει την θαλπωρή που το σπίτι παρέχει και θα βρει τρόπους να περάσει καλά ακόμη κι εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τι καλύτερο από μερικά επιτραπέζια; Εμείς σας προτείνουμε τα εξής :

Scrabble


Η συγκλονιστική απλότητα του, κάνεις πολλούς να το υποτιμούν: Στο Scrabble έχεις ως μοναδική αποστολή να συνθέσεις λέξεις, με βάση τα γράμματα που έχεις στην κατοχή σου. Σε αυτό το μπλακ τζακ ορθογραφίας και συντακτικού όμως, μπορείς να φτιάξεις δικούς σου κανόνες: Μπορείς να παίξεις με λέξεις αργκό, με λέξεις καθαρεύουσας, με γκρινγκλις. Το κλασσικό format του Scrabble είναι εκεί για να το κάνεις ότι τραβάει η όρεξη και η φαντασία σου.

Dixit


Πέντε κάρτες ανοίγουν, όλες συνδέονται με μια αινιγματική πρόταση. Ποιός μπορεί να βρει τη λύση στο αίνιγμα του αφηγητή; Το Dixit είναι η ιδανική αντί-πρόταση στους ‘Παίζουμε UNO;” ανθρώπους που υπάρχουν εκεί έξω. Ένα παιχνίδι με κάρτες, φαινομενικά υπέρ-απλό, όμως μετά από 10-15 γύρους θα έχεις εθιστεί και θα έχει γελάσει όσο ποτέ άλλοτε με επιτραπέζιο. Σε προειδοποιώ να δείξεις ψυχραιμία αν χάνεις σε όλα τα αινίγματα: Από “υπερβολικά νεύρα στο Dixit” έχουν διαλυθεί φιλίες, έχουν χτυπήσει πόρτες από ‘ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ;’ γείτονες και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των ακραίων αντιδράσεων που προκαλεί το παιχνίδι.

Pictionary/Παντομίμα


Χρειάζεσαι μόνο μαρκαδόρους και χαρτι. Επίσης χρειάζεσαι μια μίνιμουμ ικανότητα ζωγραφικής και νοσηρή φαντασία, ώστε να ορίσεις στο χαρτόνι αυτό που θέλεις να περιγράψεις. Μπορείς να παίξεις θεματικό pictionary (για παράδειγμα, με τίτλους ταινιών ή με ονόματα συγκροτημάτων) ή με απλές λέξεις. Μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρον αν παίζεις με τον/την σύντροφό σου και να θεσπίσεις ποινές και έπαθλα για όποιον χάνει ή βρίσκει τον εκάστοτε όρο που έχεις ζωγραφίσει. Αν η ζωγραφική δεν είναι το φόρτε σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χέρια, πόδια και κάθε εκφραστική ικανότητα που διαθέτεις εκτός της ομιλίας, παίζοντας παντομίμα. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι πως θα γεννηθούν ακραίες αντιδράσεις και το σαλόνι θα μετατραπεί σε αυτοσχέδιο πάρτι.

Παλέρμο


Δεν χρειάζονται επιτραπέζια με πολλά εξαρτήματα και gadgets για να περάσεις καλά στο σαλόνι, μόνο το ‘CSI’ των επιτραπέζιων, το ‘Παλέρμο’ αρκεί για να βάλει φωτιά σε ένα τυπικό βράδυ Δευτέρας. Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι απλή: Στο Παλέρμο συμβαίνουν στυγερά εγκλήματα και κάποιος είναι ο δολοφόνος. Οι κάρτες δείχνουν την αλήθεια, αλλά μπορούν να κρύβουν και μια σειρά από μπλόφες. Όταν πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο, ο δολοφόνος μπορεί να είναι ακόμα και Εσυ. Και να τους ξεγελάσεις όλους.

Monopoly


Η σύγχρονη εκδοχή της Monopoly ονομάζεται ‘Monopoly: Κορυφαία Ηλεκτρονική Τράπεζα’, περιέχει ηλεκτρονικό μηχάνημα αφής και τραπεζικές κάρτες και ενδεχομένως το μόνο που λείπει είναι ένα πιόνι με την μορφή στελέχους του ΔΝΤ ή κάτι τέτοιο. Το μειονέκτημα που έχει συνήθως η Monopoly είναι η γιγαντιαία της διάρκεια μέχρι να βρεθεί ένας νικητής, αλλα στην εποχή του #μένουμε_σπίτι αυτά είναι ψιλά γράμματα. Το επιτραπέζιο που σε προκαλεί να μετατραπείς σε καπιταλιστικό γουρούνι μετρώντας δεσμίδες με ψεύτικά δολάρια και να κατακτήσεις το αμερικάνικο όνειρο βάζοντας τους αντιπάλους σου στην φυλακή, δεν απογοητεύει ποτέ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram