Το νέο bakery spot στην καρδιά του Μανχάταν, είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη food industry της Αμερικής και σίγουρα έχει ξετρελάνει τους Νεοϋρκέζους με τις made in Greece παραδοσιακές γεύσεις…
Ο πιο σύγχρονος και με εκλεκτές επιλογές φούρνος που ακούει στο όνομα ‘Fournos Theofilos’ είναι το νέο εγχείρημα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ.
Μπορεί το όνομα του να είναι συνυφασμένο με προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς, όμως ο ίδιος τολμά ένα νέο φιλόδοξο εγχείρημα σε νέο κλάδο και άλλη ήπειρο. Ο φούρνος θα προσφέρει εκλεκτό καφέ, ελληνικό και μη, δροσιστικά milkshakes, που είναι σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης και υγιεινά smoothies για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Θα καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, αφού θα έχει κανείς τη δυνατότητα να γευτεί παραδοσιακά πιάτα, όπως σφακιανή πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες. Με λίγα λόγια, εκεί θα βρει κανείς ό,τι αγαπά πιο πολύ από τον χώρο της ελληνικής γαστρονομίας -από το τέλειο πρωινό on-the-go ή επιλογές για το lunch break, μέχρι γρήγορα σνακ για να απολαύσει στο γραφείο.
Οι New York Times μάλιστα σε πρόσφατο άρθρο τους αναφέρθηκαν πολλές φορές στην πεντανόστιμη τυρόπιτά του, ενώ αναφέρθηκαν και στους πολυμήχανους ιδιοκτήτες του. Παραδοσιακές πίτες, με δημοφιλέστερες τη σπανακόπιτα και την τυρόπιτα, μπουγάτσα, σάντουιτς, ελιές Καλαμάτας και greek yogurt είναι τα εδέσματα που βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεών των ανθρώπων που περνούν καθημερινά από εκεί για να δοκιμάσουν ό,τι εκλεκτό δημιουργούν.
Επίσης, αξίζει να σταθούμε και στην έθνικ διακόσμησή του. Έργα λαϊκής τέχνης, κουρελούδες και ταγάρια κοσμούν τους τοίχους του φούρνου. Διάλεξε, μάλιστα κομμάτια από την ελληνική γραμματεία, για να γραφτούν στους τοίχους, αλλά και στις σακούλες. Έτσι, εκεί που θα τρώτε τα λαχταριστά πιάτα, θα διαβάζετε παροιμίες ή αποσπάσματα του Ομήρου και του Γεώργιου Βιζυηνού!
Το αποτέλεσμα είναι αδιαμφισβήτητα πρωτότυπο και άκρως..ελληνικό!