Τα do's & don'ts για να αποκτήσετε απίθανο cat-eye look

Δημοσιεύθηκε 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ξέρετε τι λένε: Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και το σημείο του προσώπου, που μπορεί να αιχμαλωτίσει τους πάντες στο πέρασμά σας. Από την άλλη, ο ρόλος του μακιγιάζ είναι να εστιάσει στη συγκεκριμένη περιοχή και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το βλέμμα σας. Και τι καλύτερο από το να τονίσετε ολόκληρη την eye area χρησιμοποιώντας το αγαπημένο σας eyeliner!

Εάν το απλώσετε σωστά, μπορεί να αναβαθμίσει το makeup σας, αλλά εάν δεν ακολουθήσετε τη σωστή διαδικασία εφαρμογής, τότε θα αφαιρέσετε πόντους από την εμφάνισή σας. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε όλα τα do's & don'ts, που πρέπει να γνωρίζετε, για να τοποθετείτε το eyeliner σαν επαγγελματίας makeup artists, καθώς και τα καλύτερα που κυκλοφορούν εκεί έξω και αξίζει να προσθέσετε στο νεσεσέρ σας εδώ και τώρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

eyeliner.jpg

Do's

Διαλέξτε τη σωστή απόχρωση

Οι περισσότερες από εσάς χρησιμοποιείτε μόνο το μαύρο eyeliner, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κι άλλες αποχρώσεις, τις οποίες καλό είναι να εντάξετε στη συλλογή σας. Πιο συγκεκριμένα, το καφέ eyeliner δημιουργεί μια πιο γήινη διάσταση στο μακιγιάζ και είναι ιδανικό για εσάς που θέλετε ένα διακριτικό αποτέλεσμα. Επίσης, το μπλε του ζαφειριού ή το σμαραγδί μπορούν να αναδείξουν το χρώμα των ματιών σας, ενώ το λευκό ή το nude eyeliner φωτίζουν αμέσως τα μάτια σας.

Κάντε το να κρατήσει για ώρες

Εάν έχετε σκοπό να περάσετε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχα gel eyeliners, που εξασφαλίζουν απίστευτη διάρκεια. Μια άλλη εναλλακτική πρόταση είναι να έχετε μαζί σας ένα μαύρο μολύβι και μόλις παρατηρήσετε πως η γραμμή σας έχει αρχίσει να ξεθωριάζει, ξαναπεράστε τη από πάνω προσεκτικά.

Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι με μυτερή μύτη

Μιας και αναφέραμε τα μαύρα μολύβια, για να κάνετε ένα refresh στο eyeliner σας, σε αυτό το σημείο καλό είναι να γνωρίζετε πως πρέπει να τα διατηρείτε πάντα καλά ξυσμένα, για να μη μουντζουρωθείτε. Plus, έτσι θα σας χαρίσουν απίστευτη ακρίβεια.

eyeliner2.jpg

Don'ts

Μη σχηματίζετε στραβές γραμμές

Το ίσιο eyeliner είναι το καλό eyeliner, κάτι που δυστυχώς οι περισσότερες από εσάς αγνοείτε, σχηματίζοντας γραμμές που δεν είναι ολόισιες. Αντί, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε τα κλασικά υγρά eyeliners, καλύτερα να προμηθευτείτε κάποια σε μορφή gel, που εφαρμόζονται με ειδικά πινελάκια, ή σε μορφή στυλό, για να έχετε τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Μην τοποθετείτε το eyeliner στο κάτω μέρος του ματιού

Πολλές από εσάς συνηθίζετε να σχηματίζετε το eyeliner σας και στο κάτω μέρος του ματιού σύρριζα στις βλεφαρίδες πιστεύοντας πως έτσι θα έχετε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητες μουντζούρες κάτω από τα μάτια σας, ή και να τα κάνει να φαίνονται αρκετά μικρότερα. Αρκεστείτε, λοιπόν, στο επάνω μέρος των ματιών σας και αποκτήστε το πιο φωτεινό βλέμμα.

eyeliner3.jpg

Μην κάνετε κινήσεις που ευνοούν τις μουντζούρες

Μην απλώνετε primers ή κρέμες ματιών πριν το eyeliner, καθώς θα το κάνουν οπωσδήποτε να «τρέξει». Αντ' αυτών, φροντίστε να βάλετε αρχικά σε όλο το κινητό βλέφαρο μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή για να εξασφαλίσετε σταθερότητα. Στη συνέχεια υπογραμμίστε το σημείο όπου θα εφαρμόσετε το eyeliner σας μ' ένα μολύβι ματιών ίδιου χρώματος, που θα λειτουργήσει σαν οδηγός. Τελικά, εφαρμόστε από πάνω το eyeliner και είστε έτοιμες!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram