OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 28 Δεκεμβρίου 2019

Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δοκιμάστε την!

Πόσο λαχταριστή μπορεί να γίνει μια συνταγή με τα κατάλληλα υλικά τελικά.

Για να φύγουμε απ τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα πιάτα είπαμε σήμερα να προτείνουμε κάτι διαφορετικό αλλά πολύ νόστιμο!

 
 
 
 
 
 

Γεμιστό αρνάκι με φιστίκια και κάστανα

Υλικά

2 μπουτάκια από αρνί, περίπου 2 κιλά το καθένα
60γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και καθαρισμένα
200γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
40γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
1 πρέζα καυτερή πιπερίτσα τριμμένη ή πιπέρι καγιέν
1 πρέζα από μίγμα 4 μπαχαρικών
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το συνοδευτικό

500γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη, σε κύβους
40γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καθαρισμένα
100γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα
40γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χοντροκόβετε τα φιστίκια και τα κάστανα και τα ανακατεύετε.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με το βούτυρο, το καυτερό πιπέρι, το μίγμα των 4 μπαχαρικών και λίγο αλάτι, ώστε να πάρετε ένα μίγμα σαν αλοιφή. Αλείφετε μ’ αυτό τα μπουτάκια εσωτερικά, στο κενό που δημιουργήθηκε από το κόκαλο που έβγαλε ο χασάπης.

Γεμίζετε το κενό με τα φιστίκια και τα κάστανα. Δένετε τα μπουτάκια με σπάγκο κουζίνας -όπως κάνετε σ’ ένα ψητό ρολό- βάζοντας ανάμεσα στον σπάγκο και το κρέας από ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε.

Σε κατσαρόλα και πάνω σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο λάδι και ροδίζετε τα μπουτάκια απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ταψί μαζί με τα υγρά της κατσαρόλας και τα βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε για 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα.

Κόβετε την κολοκύθα σε κύβους. Την ανακατεύετε με τα φιστίκια, το βούτυρο και τα κάστανα. Τα τοποθετείτε στο ταψί μαζί με το κρέας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα, περιχύνοντάς τα κάθε τόσο με τα υγρά του ταψιού.

Αφαιρείτε το σπάγκο από το κρέας, μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • 4 τρόποι για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Η ευβοιώτικη μπύρα που σαρώνει τα διεθνή βραβεία.
Next Post: Οι πιο αξιοθαύμαστοι δάσκαλοι του 2019! (video) »
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH