OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 13 Δεκεμβρίου 2019

Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Ελάτε να φτιάξουμε παραδοσιακά, χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα!

Έχετε δοκιμάσει ποτέ κάποιο παραδοσιακό γλυκό άλλης περιοχής από τη δική σας;

Αν όχι, τώρα είναι η ευκαιρία. Γιατί σας έχουμε το καλύτερο και είναι από τη Χίο.

 
 
 
 
 
 

Μαμούλια, τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Χίου

Υλικά

Για τη ζύμη

340γρ. βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο
160γρ. ζάχαρη
¾ φλιτζανιού γάλα
6 φλιτζάνια (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού σόδα
5 κουτ. σούπας μπράντι
2 αβγά

Για τη γέμιση

4 φλιτζάνια αμύγδαλα (όχι ασπρισμένα) και καβουρδισμένα ή καρύδια χοντροκοπανισμένα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
λίγη κανέλα

Για την επικάλυψη

ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Για τη ζύμη: βάζετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει. Ζεσταίνετε σε άλλο κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα στο καμένο βούτυρο. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς και προσέχοντας να μη σβολιάσει.

Όταν κρυώσει το μίγμα προσθέτετε το μπράντι, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα και τέλος τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Για τη γέμιση: ανακατεύετε τους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και τα ζυμώνετε όλα μαζί. Ραντίζετε το μίγμα με λίγο από το ανθόνερο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170-180οC. Παίρνετε λίγη ζύμη, στο μέγεθος καρυδιού, και την πλαταίνετε στην παλάμη σας. Βάζετε στο κέντρο λίγη από τη γέμιση και την κλείνετε ώστε να σχηματιστεί μπαλάκι. Το πλαταίνετε ελαφρά σαν κουραμπιεδάκι ή του δίνετε σχήμα αχλαδιού.

Αραδιάζετε τα μαμούλια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Όσο είναι ακόμα ζεστά τα αλείφετε ή τα ψεκάζετε με ανθόνερο και όταν στεγνώσουν τα πασπαλίζετε ελαφρά με άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • 4 τρόποι για να ξυπνήσεις τον μεταβολισμό σου
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Οικονομικοί τρόποι να κάνεις το σπίτι σου πιο… χουχουλιάρικο!
Next Post: Τι να φορέσετε φέτος τις γιορτές σύμφωνα με τις τάσεις της σεζόν! »
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH