OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING Έλενα Τριανταφύλλου 24 Νοεμβρίου 2019

Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Είναι όσο νόστιμο φαίνεται!

Είναι Κυριακή και θέλετε να ευχαριστήσετε τους δικούς σας ανθρώπους στο οικογενειακό τραπέζι! Η λύση, είναι να φτιάξετε για χάρη τους ένα νοστιμότατο γλυκό!

Και αν τα γούστα της οικογενείας σας, διαφέρουν πολύ το ένα από το άλλο μην αγχώνεστε! Η σοκολάτα αρέσει σε όλους!

 
 
 
 
 
 

Ετοίμασε μια mousse σοκολάτας χωρίς…γλουτένη και θα μας θυμηθείς!

 

ΥΛΙΚΑ

1 lt γάλα, πλήρες

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρες

50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. αλάτι

5 γρ. ζελατίνες

60 γρ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα:

Κακάο, κοσκινισμένο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό με πάγο και τις αφήνουμε στην άκρη.

2. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 300 ml γάλα, το κακάο, το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Έπειτα, τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και βράζουμε για 10 λεπτά.
4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βράζουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
5. Ύστερα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα χειρός για να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.
6. Αμέσως μετά, στραγγίζουμε πολύ καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε εκ νέου.
7. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα, σουρώνοντας το παράλληλα, σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ25εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να ακουμπά την επιφάνεια του μείγμα το και το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.
8. Έπειτα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για τουλάχιστον 4 ώρες.
9. Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Έλενα Τριανταφύλλου

Σχετικά Έλενα Τριανταφύλλου

Κατάγομαι από την Χαλκίδα και είμαι βοηθός βρεφονηπιοκόμων. Λατρεύω την ανταλλαγή απόψεων και τους ανθρώπους που έχουν ανοιχτό μυαλό.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS syntages, γλυκό, σοκολάτα, συνταγή της ημέρας, χωρίς γλουτένη

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Βρήκαμε την πιο ωραία χθεσινή φωτογραφία της #chalkidas
Next Post: Ζενεβιέβ Μαζαρή: Δείτε τα παιδιά της! (photo) »
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Όλα όσα δεν γνωρίζεις για το κόκκινο σπίτι!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH