OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 23 Νοεμβρίου 2019

Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Τι εννοείτε δεν έχετε ξανά δοκιμάσει; Ήρθε η ώρα!

Σήμερα φτιάχνουμε ένα υπέροχο χειμωνιάτικο γλυκό με γαλλική φινέτσα για όσους αγαπούν το κάστανο.

Ονομάζεται έτσι, επειδή μοιάζει με βουνό και παίρνει το όνομά του από το Mont Blanc – την ψηλότερη κορυφή τον Άλπεων. Φτιάχνεται κι ως cupcake ή τάρτα με σαντιγί στην κορυφή.

 
 
 
 
 
 

Mont Blanc

Υλικά

1 κιλό κάστανα
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια βανίλια ή μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
300γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι ρούμι λευκό
1 κουτ. σούπας κακάο
½ λίτρο κρέμα γάλακτος
50γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι

Διαδικασία

Χαράζετε τα κάστανα με μυτερό μαχαίρι και τα βάζετε σε κατσαρόλα γεμάτη με κρύο νερό ελαφρά αλατισμένο. Τα βράζετε για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν την πρώτη βράση. Τα σουρώνετε και τα καθαρίζετε (μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την εσωτερική μεμβράνη).

Βάζετε το γάλα και τη μισή βανίλια σε κατσαρόλα και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε τα καθαρισμένα κάστανα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα κάστανα πρέπει να είναι συνέχεια σκεπασμένα από το γάλα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο γάλα ακόμα. Τα στραγγίζετε αμέσως και τα περνάτε στο μύλο των λαχανικών να γίνουν πουρές. Προσθέτετε στον πουρέ το ρούμι και ανακατεύετε καλά.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: βράζετε σε μέτρια φωτιά ένα ποτήρι νερό με τα 250γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να δέσει ελαφρά. Ανακατεύετε στο σιρόπι τον πουρέ του κάστανου, το κακάο και το λιωμένο βούτυρο. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μεταφέρετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Τοποθετείτε το δίσκο της μαρέγκας σε πιατέλα. Ξαναπερνάτε τον πουρέ στο μύλο των λαχανικών με τις μεγάλες τρύπες ώστε να βγαίνει σαν μακαρόνια πάνω στη μαρέγκα, σχηματίζοντας ένα βουναλάκι (σαν πυραμίδα), το οποίο διατηρείτε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
Previous Post: « Το τραγούδι της Ημέρας από την Μίνα Ζάνια!
Next Post: Κατερίνα Καινούργιου: «Για πολλά χρόνια φώναζα τον αδερφό μου Έλενα» »
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Ο Καρδιολόγος-Αρρυθμιολόγος Κωνσταντίνος Ταμπάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH