Συστατικά
¼ φλ. ελαιόλαδο
250 gr πατάτες
½ φινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλ. λευκό ξηρό κρασί
¼ φλ. γιαούρτι
700 gr πεσκανδρίτσα φιλεταρισμένη
2 κ. σούπας άνηθος
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε σε μεσαία θερμοκρασία το λάδι.
Μαγείρεψε τις πατάτες κομμένες σε κύβους μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν στα περίπου τρία λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και αλατοπιπέρωσε, ανακατεύοντας για τρία ακόμη λεπτά μέχρι να μαλακώσει το φινόκιο.
Ρίξε στην κατσαρόλα το κρασί και βράσε τέσσερα λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια νερό και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε για 10 με 12 λεπτά, ώστε να βράσουν τα υλικά.
Ανακάτεψε στη σούπα το γιαούρτι και πρόσθεσε τα φιλέτα πεσκανδρίτσας και χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά.
Σιγόβρασε για τέσσερα λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι και πρόσθεσε τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπίπερο.