Κυριακή σήμερα και όλη η οικογένεια καταφέρνει να μαζευτεί γύρω από το τραπέζι και να απολαύσει τις αγαπημένες της γεύσεις!
Δεν έχουμε δουλειές και άλλες υποχρεώσεις, όποτε είναι μια πολύ καλή αφορμή να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τους αγαπημένους μας ανθρώπους!
Τι πιο πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι μια καινούρια συνταγή μαζί τους; Σήμερα λοιπόν θα φάμε Ριγκατόνι με γιαούρτι και καλαμπόκι. Μια αγαπημένη συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ριγκατόνι
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
7 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε μία κατσαρόλα με αρκετά αλατισμένο νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, αδειάζουμε μέσα τα ριγκατόνι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά.
2. Σουρώνουμε, κρυώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία ξύλινη κουτάλα (μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά).
4. Έπειτα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μακαρόνια, το καλαμπόκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Μόλις είναι έτοιμα, σερβίρουμε τα ριγκατόνι ζεστά με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Ελπίζουμε να την απολαύσετε!