Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Ομελέτα φούρνου

Δημοσιεύθηκε 13 Μαΐου, 2024

Αυτή την ομελέτα, πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε.

Ομελέτα φούρνου.

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

8 αυγά

½ φλιτζάνι γάλα

2 μικρές σκελίδες σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ,

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζάνι νερό

2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου

2 φλιτζάνια σπανάκι

⅓ φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουνε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή ποσότητα τυριού και την άλλη μισή την κρατάμε για αργότερα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 έως 5 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα με νερό μαγειρεύουμε το μπρόκολο μέχρι να μαλακώσει. Αφού περάσουν 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το σπανάκι να μαραθεί, περίπου 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το μείγμα με το μπρόκολο σε ένα πυρίμαχο τηγάνι μαζί με τα αυγά και το υπόλοιπο τυρί και τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο. Μαγειρεύουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και σερβίρουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram