Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 13 Ιανουαρίου, 2021

Τα τελευταία χρόνια το “brunch” έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια στη χώρα μας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Ξεκίνησε ως αποκλειστική υπηρεσία κάποιων ξενοδοχείων, πέρασε σε cafe, μπαρ κι εστιατόρια και έφτασε μέχρι τη κουζίνα μας. Η ιδέα του “brunch” πέτυχε τόσο πολύ γιατί μας αρέσει να ξυπνάμε αργά και να περνάμε ένα όμορφο μεσημέρι με τη παρέα μας τρώγοντας νόστιμο και πρωτότυπο φαγητό.

Παρακάτω σας έχουμε μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για “brunch” που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα μόνοι σας. Το καλύτερο έχει μόνο 310 θερμίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυγά με σπανάκι, κέικ και κατσικίσιο τυρί

Υλικά για 4 άτομα
5 φύλλα κέιλ
100 γραμ. σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κλωναράκια θυμάρι
50 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμ. κατσικίσιο τυρί
8 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240oC.
2. Αφαιρείτε τα κοτσάνια από το κέιλ και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
3. Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι για 5′. Προσθέτετε το σκόρδο, το θυμάρι, το κέιλ και το σπανάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3′ ακόμα. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος, συμπληρώνετε το τυρί κομμένο σε χοντρά κομμάτια και από πάνω σπάτε τα αυγά.
4. Μαγειρεύετε μέχρι να σφίξουν τα αυγά, πασπαλίζετε με το ξύσμα και αλατοπιπερώνετε.

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια ένα μεσημέρι Κυριακής που θα έχετε καλέσει στο σπίτι τους φίλους σας για ένα απολαυστικό “brunch”. Καλή απόλαυση!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram