Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 24 Νοεμβρίου, 2020

Αν σας αρέσει η ταχίνι και το πορτοκάλι τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή.

Cake με ταχίνι & πορτοκάλι

Υλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300 γρ. ταχίνι με πορτοκάλι

350 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το γλάσο

200 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. νερό ή χυμός πορτοκαλιού

ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε μπολ, χτυπάμε με σύρμα το ταχίνι με πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, πιο απαλά, προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε ίσα – ίσα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα (διαμέτρου 28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη από σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό πορτοκαλιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον. Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram