Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 25 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό είναι ένα αγαπημένο και διαχρονικό πιάτο.

Ο καθένας τη φτιάχνει με τον τρόπο του, αλλά εδώ θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη εκδοχή που θα σας λύσει τα χέρια. Με λίγα υλικά, απίστευτη νοστιμιά και πολλές χειμωνιάτικες μυρωδιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρεμμυδόσουπα

Τι θα χρειαστείς για 3-4 άτομα:

3-4 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Έναν κύβο ζωμό λαχανικών
Ένα ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Τυρί τριμμένο όσο θέλεις
Προαιρετικά κρουτόν για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

Για αρχή κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Εγώ προτιμώ να κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες για να μπορώ να τα γεύομαι στη σούπα μου. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο ή το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο που έχουμε κόψει. Τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 3 λεπτά και προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ενώ ανακατεύουμε συγχρόνως και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το θυμάρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγο. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και τον κύβο με τον ζωμό των λαχανικών. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 30 λεπτά και ύστερα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και αν θέλουμε προσθέτουμε τυρί τριμμένο και κρουτόν στο πιάτο μας. Η μοναδική κρεμμυδόσουπα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram