Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα αλμυρό κέικ, ελαφρύ και νόστιμο.
Φτιάξτε την σήμερα κιόλας.
Υλικά
600 γρ. πατάτες
60 γρ. αλεύρι
30 γρ. τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
150 γρ. ζαμπόν
100 γρ. γραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με ένα πιρούνι. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μισό μίγμα πατάτας σε ένα ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και τις φέτες ζαμπόν και ρίχνουμε το άλλο μισό του μίγματος. Μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι για 10 λεπτά, στη συνέχεια το γυρνάμε σαν μια ομελέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.