Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να σας «ανεβάσει» τότε αυτό δεν είναι άλλο από το τιραμισού (tiramisù) που στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασέ με».

Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα υπέροχο τιραμισού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιραμισού

Υλικά

500 γρ. μασκαρπόνε

400 γρ. ζάχαρης

200 γρ. ασπράδι αυγού

Καφέ εσπρέσο

300 γρ. σαβαγιάρ

Κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 γρ. νερό για να φτιάξουμε σιρόπι. Όταν το σιρόπι φτάσει σε θερμοκρασία 105 ° C, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα.

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη ζάχαρη και όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 118 ° C, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι, χτυπώντας αρκετά μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στη μαρέγκα χτυπώντας για λίγο με το σύρμα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε 3 σαβαγιάρ, ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ εσπρέσο και μερικές γενναιόδωρες κουταλιές κρέμας. Συμπληρώνουμε με το κακάο από πάνω.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram