Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 5 Σεπτεμβρίου, 2020

Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που όμως σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι μας.

Με αυτή τη συνταγή όχι μόνο θα ξεχάσετε όσα ξέρατε για την πανακότα αλλά και θα αρχίσετε να φτιάχνετε αυτό το υπέροχο γλυκάκι πιο συχνά από όσο νομίζετε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανακότα

Υλικά
400 ml γάλα
7 φύλλα ζελατίνης
600 ml κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
2 βανίλιες

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό αφήστε τις ζελατίνες για να μαλακώσουν.
2. Ανακατέψτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη μέσα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να κάψει το μείγμα και βγάλτε το από τη φωτιά.
3. Βγάλτε τις ζελατίνες από το κρύο νερό, ρίξτε τες στο μίγμα αφού τις στύψετε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
4. Ρίξτε μέσα σε φορμάκια το σιρόπι που προτιμάτε και στη συνέχεια μοιράστε το μείγμα της πανακότας. Αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να πήξουν, ξεφορμάρετε βουτώντας τα για λίγο σε ζεστό νερό και απολαύστε.

*Tips: Μπορείτε να τη γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες, βατόμουρα κλπ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram