Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 25 Αυγούστου, 2020

Η κλασική συνταγή που σχεδόν όλοι μας έχουμε είναι το cheesecake ψυγείου.

Σήμερα θέλω να σας δείξουμε μια άλλη λαχταριστή εκδοχή που βασίζεται στο Νεοϋορκέζο στυλ και ψήνεται στο φούρνο. Είναι σίγουρο ότι θα μπει και αυτή στο ρεπερτόριο σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Cheesecake φούρνου με γιαούρτι, λευκή σοκολάτα και βύσσινο

Υλικά
250 γρ μπισκότα κακάο
80 γρ βούτυρο
800 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη
70γρ γλυκό βύσσινο
4 αβγά
1 κς αλεύρι
1 βανίλια
Τρόπος Παρασκευής
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ της κουζινομηχανής της Kenwood και λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα που ανοίγει. Πιέζουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

Χαράζουμε τη βανίλια, με ένα μαχαίρι παίρνουμε τους σπόρους και τους βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Θερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Προσαρμόζουμε το σύρμα στη κουζινομηχανή της Kenwood, προσθέτουμε στο κάδο τα αβγά, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε σε μέτρια ένταση για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο, βελούδινο μείγμα. Προσθέτουμε τα βύσσινα στραγγισμένα και ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι το cheesecake να φουσκώσει και να πάρει καστανό χρώμα. Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου με άχνη, και λίγο σιρόπι από τα βύσσινα!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram