Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 20 Αυγούστου, 2020

Φτιάξτε τα πιο νόστικα και εύκολα πιτσάκια με αφράτη ζύμη και τυρί!

Το ιδανικό σνακ για την παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιτσάκια με μελιτζάνα και τυρί

Υλικά για 20-24 τμχ.

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους ½ εκ.

500 γρ σάλτσα ντομάτας

20 φέτες μοτσαρέλα ή προβολόνε

100 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φετούλες

1 φλ. του τσαγιού σπανάκι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τις ροδέλες μελιτζάνας, τις πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε σχάρα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Σε κάθε ροδέλα απλώνουμε 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, βάζουμε μία φέτα τυρί και από πάνω λίγο ψιλοκομμένο σπανάκι και μερικές φετούλες ντοματίνια.

Πασπαλίζουμε όλα τα κομμάτι με λίγο πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 5-6 λεπτά. (Χρειάζεται προσοχή γιατί καίγονται γρήγορα!).

Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά με χωριάτικο ψωμί.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram