Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 10 Αυγούστου, 2020

Το καλοκαίρι που τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους, σας δίνουν τη δυνατότητα να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό σε λίγα μόνο λεπτά.

Η συνταγή είναι πανεύκολη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψητά Ροδάκινα στο φούρνο με παγωτό βανίλια

Υλικά

1 ροδάκινο
2 κυβάκια βούτυρο
2 κτγ καστανή ζάχαρη
1/2 κτγ κανέλα
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε καλά το ροδάκινο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση.

Με προσοχή αφαιρούμε το μισό μέρος του και το κουκούτσι από το άλλο μισό.

Τοποθετούμε τα δύο μισά από το ροδάκινο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ με το εσωτερικό τους προς τα πάνω.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα.

Χωρίζουμε το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και το πασπαλίζουμε πάνω από τα ροδάκινα.

Σε κάθε ροδάκινο, στο βαθούλωμα από το κουκούτσι, προσθέτουμε 1 μικρό κυβάκι βούτυρο μεγέθους 1 κτγ περίπου.

Ψήνουμε τα ροδάκινα στο φούρνο στους 190 °C στον αέρα για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία καραμέλα στο εσωτερικό τους.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram