Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 23 Ιουλίου, 2020

Σήμερα, σας προτείνουμε να μαγειρέψετε μια συνταγή πολύ νόστιμη και υγιεινή! Το κριθαράκι είναι μια αγαπημένη επιλογή των περισσοτέρων παιδιών και για τον λόγο αυτό το «ενισχύουμε» με αρκετά λαχανικά ώστε να κάνω το πιάτο διατροφικά πιο ενδιαφέρον!

Σίγουρα γνωρίζετε ή έχετε ακούσει (λίγο-πολύ) τα διατροφικά οφέλη των λαχανικών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κριθαράκι με διάφορα λαχανικά

Υλικά που θα χρειαστείς:

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα σε καρέ
2 κολοκύθια ψιλοκομμένα σε καρέ
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 φλ. κριθαράκι
5 φλ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Λεμόνι

Πώς να το φτιάξεις:

Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι για 2′-3′ λεπτά ανακατεύοντας για να μην πάρει χρώμα. Πρόσθεσε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ανακάτεψε για 2′-3′ λεπτά. Πρόσθεσε το κριθαράκι και ανακάτεψε να λαδωθεί καλά. Πρόσθεσε το ζωμό, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβραζε για 10′ λεπτά ανακατεύοντας τακτικά και σε χαμηλή φωτιά, γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώσε. Όταν βράσει το κριθαράκι κατέβασε το από την φωτιά. Πασπάλισε με τον άνηθο. Σέρβιρε με λεμόνι.

Καλή όρεξη!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram