Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουλίου, 2020

Είναι γλυκιά και κρεμώδης, πλούσια σε άρωμα καρύδας και δεν περιέχει καθόλου γαλακτοκομικά προϊόντα.

Δεν πρόκειται για κάποιο δύσκολο γλυκό που θέλει τη φοβερή προετοιμασία ή απαιτεί ακριβά υλικά για την παρασκευή του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παραδοσιακή πουτίγκα καρύδας του Πουέρτο Ρίκο

Υλικά:

4 φλ. του τσαγιού γάλα καρύδας

1⁄2 κ.γ. αλάτι χοντρό

2/3 φλ. του τσαγιού ζάχαρη

1⁄2 cup άνθος αραβοσίτου

Τριμμένη κανέλα ή νιφάδες σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία αναμειγνύουμε το γάλα καρύδας, το αλάτι και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.

Παίρνουμε ένα φλιτζάνι από το μείγμα και το βάζουμε σε μπολ. Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου, χτυπώντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα με απαλή και λεία υφή.


Το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς στο μείγμα στο τηγάνι. Ζεσταίνουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά και να φουσκώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε ατομικά φορμάκια ή σε μία φόρμα που την έχουμε αλείψει πολύ ελαφρά με έλαιο καρύδας (κατά προτίμηση) ή αραβοσιτέλαιο.

Αφήνουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα στον πάγκο της κουζίνας για περίπου 20 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν τουλάχιστον για 4 ώρες.

Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε με κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram