Φτιάξτε τους πιο νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες που έχετε δοκιμάσει ποτέ
Γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.
Υλικά
Μια μικρή κολοκύθα
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βασιλικό και λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
3 αυγά
Μισό σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τα αυγά είναι προαιρετικά και δεν χρειάζεται να τα βάλεις αν δεν το επιθυμείς. Η συνταγή θα είναι το ίδιο νόστιμη και εσύ θα έχεις στο τραπέζι σου ένα νηστίσιμο, vegan πιάτο για να χορτάσει όλη η οικογένεια.
Ξεκινάμε κόβοντας τη κολοκύθα σε ίσα κομμάτια. Τη καθαρίζουμε καλά από όλα τα σπόρια της και τη ξεφλουδίζουμε βγάζοντας όλο το εξωτερικό περίβλημα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη κολοκύθα, τρίβοντας τη στον τρίφτη και μετά τη στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας, ασκώντας πίεση στο μείγμα.
Όταν φύγουν όλα τα υγρά της κολοκύθας, συνεχίζουμε με το κρεμμύδι. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στον ίδιο τρίφτη και τα προσθέτουμε και αυτά στη κολοκύθα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον βασιλικό και τα ρίχνουμε μέσα και μετά τα αυγά. (Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις αυγά). Βάζουμε και το ελαιόλαδο μαζί με τη φρυγανιά και τέλος το αλεύρι. Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια μας, μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να τη πλάσουμε στα χέρια μας. Μπορεί να χρειαστείς λίγο περισσότερο λάδι ή φρυγανιά, μην φοβηθείς να προσθέσεις παραπάνω.
Σε ένα πιάτο απλώνουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε αρκετή ποσότητα ηλιέλαιο να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει το λάδι μας, φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και έτοιμοι οι κολοκυθοκεφτέδες μας.