Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 15 Ιουνίου, 2020

Ένας μερακλίδικος μεζές με σπιρτάδα που περιέχει πιπεριές και λουκάνικα, ιδανικός για να συνοδεύσει τα ποτά μας είτε κατά την προετοιμασία, είτε κατά την διάρκεια του δείπνου.

Δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα αφού είναι ένας αρκετά βαρύς μεζές που συνοδεύουμε απαραιτήτως με φρέσκο ψωμί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπετσοφάι με λουκάνικα

Συστατικά
350 γρ χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
3 – 4 πράσινες πιπεριές κέρατο κομμένες σε στικς
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
60 ml ελαιόλαδο
2 ντομάτες σε κυβάκια
½ κγ αλάτι
1 κγ καπνιστή πάπρικα
1 κγ μπούκοβο
1 πιπεριά τσίλι καυτερή προαιρετικά

Οδηγίες
Βάζω σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι (ή κατσαρόλα με μεγάλο πάτο), μαζί με 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το λουκάνικο μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Ρίχνω τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα αφήνω να μαραθούν, να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτω τον πελτέ, τις ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω να σιγοβράζει για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αν θέλω να δώσω μεγαλύτερη ένταση μια που του ταιριάζουν τα καυτερά, μπορώ να βάλω μια καυτερή πιπεριά είτε με μια οδοντογλυφίδα και όταν ετοιμαστεί την αφαιρώ, είτε τεμαχισμένη για ακόμα πιο πικάντικη γεύση.
Σερβίρω αμέσως είτε μέσα σε πυρίμαχο σκεύος είτε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα στο τραπέζι μου

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram