Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 8 Ιουνίου, 2020

Καλοκαιρινή τάρτα που θα αρωματίσει την κουζίνα με το κατεξοχήν φρούτο της εποχής!

Ώρα να τη δοκιμάσετε κι εσείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Crumble τάρτα φράουλας με βρώμη

Συστατικά
Για τη βάση:
200 γρ νιφάδες βρώμης με κακάο
145 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
65 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
7-8 ΚΣ κρύο νερό
1 ασπράδι αυγού

Για τη γέμιση:
1 κιλό φρέσκιες φράουλες
40 γρ μέλι

Για το crumble:
30 γρ Nesquik νιφάδες βρώμης με κακάο
15 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 ΚΣ φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα προαιρετικά

Οδηγίες
Για τη γέμιση:
Καθαρίζω από τα κοτσάνια τις φράουλες τις πλένω, τις κόβω στα 4 και τις βάζω σε μια κατσαρόλα.
Σε μέτρια ένταση τις αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα πόσο ώριμες είναι).
Βγάζω την κατσαρόλα από την εστία, τις πιέζω με την κουτάλα να λιώσουν τελείως όλα τα κομμάτια τους.
Προσθέτω το μέλι και ανακατεύω να γίνει σαν μαρμελάδα το μείγμα και το αφήνω να κρυώσει.

Για τη βάση:
Βάζω τις νιφάδες βρώμης με κακάο στον πολυκόφτη να γίνουν σαν αλεύρι.
Τις μεταφέρω σε ένα μπολ και ρίχνω μαζί το αλεύρι και τα ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το αυγό, το ελαιόλαδο και τα ενσωματώνω.
Ρίχνω μια μια τις κουταλιές με το κρύο νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
Την τυλίγω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Τη βάζω ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγω σιγά σιγά σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών.
Αν δεν έχει στρογγυλό σχήμα κόβω κομμάτια και τα κολλάω όπου θέλω σαν πάζλ ώστε να καλύπτει η ζύμη το σκεύος και τα τοιχώματα του.
Τη μεταφέρω στο σκεύος με την λαδόκολλα και την αναποδογυρίζω πάνω του.
Βάζω πάνω του μια λαδόκολλα με κάποιο όσπριο ή ρύζι και την ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για 10 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τα όσπρια και τη λαδόκολλα, με ένα πιρούνι τρυπάω τη βάση του και αλείφω με το ασπράδι του αυγού που έχω χτυπήσει ελαφρά.
Βάζω πάλι στο φούρνο, στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά.

Για το crumble:
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω μαζί τις νιφάδες βρώμης με κακάο, το αλεύρι, το ελαιόλαδο να γίνουν μια τριφτή ζύμη και να υγρανθούν καλά τα στερεά υλικά.
Όταν περάσει η ώρα, βγάζω την τάρτα, απλώνω τη γέμιση της φράουλας, και το crumble θρυμματισμένο από πάνω.
Τέλος πασπαλίζω και με λίγο φιλέ αμυγδάλου και βάζω για τελευταία φορά στο φούρνο για 25 λεπτά.
Βγάζω αφήνω να κρυώσει πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram