Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 7 Ιουνίου, 2020

Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου λέγεται κεϊμά γιαουρτλού, έρχεται από την Πόλη και δεν γίνεται να αποτύχει.

Είναι πανεύκολο, γίνεται σε λιγότερο από ώρα και τρώγεται ευχάριστα ακόμα και κρύο τους πιο ζεστούς μήνες, γιατί λοιπόν να μην το δοκιμάσεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεϊμα Γιαουρτλού

Συστατικά
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά διπλοαλεσμένο
1 κιλό γιαούρτι Στραγγιστό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κγ πάπρικα γλυκιά
1 κγ κόλιανδρο σκόνη
1 κγ ρίγανη
1 κγ πιπερόκαμα
1 ½ κγ τσεσμενί
½ κγ κίμινο
½ κγ μπαχάρι
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
1 ΚΣ μαϊντανό
2 ΚΣ ελαιόλαδο
50 ml λευκό κρασί
400 γρ ντομάτες τριμμένες
2 κγ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κγ ξύδι
3 κγ ελαιόλαδο
2 μεγάλες πίτες αραβικές ψημένες

Οδηγίες
Στην κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι αφήνω για 2 λεπτά και ρίχνω και το σκόρδο.
Προσθέτω τον κιμά σε μέτρια-δυνατή ένταση πιέζοντας τον με την κουτάλα να «σπάσει», να καβουρδιστεί και να γίνει σπυρωτός. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω 10 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτω τις ντομάτες, το μαϊντανό και όλα τα καρυκεύματα, μειώνω την ένταση σε μέτρια-χαμηλή, να σιγοβράζει και αφήνω τον κιμά για 20 λεπτά να βράσει.
Όταν είναι έτοιμος τον κατεβάζω από την εστία (αν έχει ακόμα πολλά υγρά ανεβάζω την ένταση και παρακολουθώ μέχρι να εξατμιστούν).
Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ και το ανακατεύω με λίγο ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 κγ ξύδι και τον δυόσμο.
Λαδώνω ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35εκ και βάζω στην βάση της πίτες.
Απλώνω από πάνω τον κιμά και σκεπάζω με το γιαούρτι ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Πασπαλίζω με λίγη καπνιστή πάπρικα και ψήνω στο φούρνο, στους 180*C στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με λίγο έξτρα δυόσμο ή μαϊντανό, αφήνω 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρω κόβοντας σε κομμάτια.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram