Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 6 Ιουνίου, 2020

Ένα ελαφρύ, εύκολο και μεσογειακό φαγητό μόνο με τα απαραίτητα.

Ιδανικό για το καλοκαίρι που δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα και μπορεί να φτιάξει ακόμα κι ένας αρχάριος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρκα στο φούρνο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ

2 χοντρά φιλέτα πέρκα, περίπου 1 κιλό
3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
200 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
120 ml(8 κ. σ.)ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζω στο νερό για να μην μαυρίσουν μέχρι να τις κόψω όλες.
Τις βάζω στο ταψί, τις ραντίζω με 2 κ. σ. ελαιόλαδο, τις πασπαλίζω με 1 κ. γ. αλάτι, 1/4 κ. γ. πιπέρι και 1 κ. γ. ρίγανη. Ρίχνω από πάνω 100 ml ( 2 – 3 λεμόνια) χυμό λεμονιού, 100 ml νερό (περίπου να τις σκεπάσει) μαζί με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύω.
Βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220*C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά, μέχρι να έχουν μαλακώσει αλλά να μην είναι τελείως ψημένες ακόμα. Ανάμεσα στο ψήσιμο τις ανακατεύω μια φορά και αν χρειαστεί συμπληρώνω με νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα φιλέτα και τους κάνω μασάζ με ½ κ. γ. αλάτι, 1/8 κ. γ. πιπέρι, ½ κ. γ. ρίγανη και από τις δύο πλευρές μαζί με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και 20 ml χυμό λεμονιού.
Μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες βγάζω το ταψί από το φούρνο, τοποθετώ τα φιλέτα της πέρκας πάνω στις πατάτες και από πάνω τους ρίχνω το λαδολέμονο που έμεινε στο μπολ. Συμπληρώνω με 80 ml χυμό λεμονιού, με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και νερό μέχρι να σκεπαστούν περίπου οι πατάτες.
Χαμηλώνω το φούρνο στους 200*C και βάζω το ταψί μέσα για 30 λεπτά. 10 λεπτά πριν ετοιμαστεί βάζω τον φούρνο στον αέρα για να πάρει χρώμα το φαγητό.
Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί και φέτα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram