Αν αγαπάτε τα αυγά σε όλες τους τις μορφές αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε.
Για ένα ιδανικό και θρεπτικό brunch!!
Υλικά
6 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. βούτυρο, σε κύβους
2 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος
φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
3 κλωναράκια σχοινόπρασο ψιλοκομμένα (αντικαταστήστε με φρέσκο κρεμμυδάκι αν χρειάζεται)
3 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση χωριάτικο
Εκτέλεση
Σπάστε τα αυγά σε ένα κρύο τηγάνι με παχύ πάτο και βάλτε τα στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά και προσθέστε το μισό βούτυρο. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατέψτε τα αυγά ώστε να ενωθούν τα ασπράδια με τους κρόκους.
Καθώς το μίγμα αρχίζει να πήζει προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο. Τα αυγά θα πάρουν ακόμα 4-5 λεπτά να ψηθούν - θα πρέπει όμως να παραμείνουν μαλακά και με σβώλους. Μη τα αφήσετε να παραψηθούν - συνεχίστε να κουνάτε το τηγάνι ακόμα και όταν το έχετε κατεβάσει από τη φωτιά αφού η βάση του παραμένει ζεστή ακόμα και όταν δεν είναι στη φωτιά.
Εντωμεταξύ ψήστε το ψωμί.
Προσθέστε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώστε τελευταία στιγμή και μετά προσθέστε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Βάλτε το ψωμί σε ζεστά πιάτα, βάλτε από πάνω τα scrambled eggs και σερβίρετε αμέσως.