Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 26 Μαΐου, 2020

Ακόμα μια συνταγή κλαφουτί με κεράσια, αυτή τη φορά! Πολύ εύκολη και απλή.

Αγαπάμε τις εύκολες και νόστιμες συνταγές. Για αυτό φτιάξτε τες και απολαύστε τες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλαφουτί (clafoutis) κεράσι

Υλικά
500 γρ. κεράσια
2 κ.σ. ζάχαρη κάστερ
Ζύμη
1/2 φλ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (self-rising flour)
1/4 κ.γλ. σκόνη κανέλα Κευλάνης
3/4 φλ. ζάχαρη
1-2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1/8 κ.γλ. αλάτι
3 αυγά
1 φλ. ολόπαχο γάλα (ή φρέσκια κρέμα)
1 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας
1-2 σταγόνες πικραμύγδαλο (almond extract), προαιρετικά
Άλλα υλικά
Βούτυρο για άλειμμα του ταψιου
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα στο σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένετε τα κεράσια, αφαιρείτε τα κουκουτσια και πασπαλίζετε με ζαχαρη κάστερ (2 κ.σ.). Τα αφήνετε στην άκρη για 40 λεπτά με μία ώρα!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρωνετε ένα ταψί για τάρτες και απλώνετε τα κεράσια στον πάτο του ταψιού.

Σε ένα μπολ βάζετε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, δύο είδη ζάχαρης, κανέλα, αλάτι και ανακατεύετε.

Σε ένα πιάτο κτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, απόσταγμα βανίλια και πικραμύγδαλο (αν σας αρέσει)

Ανακατεύετε το υγρό στο μείγμα αλευριού με σύρμα.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω απο τα κεράσια. Ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Το αφήνετε να κρυώσει και προτού σερβίρετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Το απολαμβάνετε μόνο του ή με παγωτο!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram