Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Δημοσιεύθηκε 23 Μαΐου, 2024

Αγαπημένο παγωτό με χαρακτήρα και παράδοση.

Δοκιμάστε το σήμερα και θα το λατρέψετε σίγουρα. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Υλικά

2 φλιτζ. γάλα με πλήρη λιπαρά
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
2 φλιτζ. καϊμάκι αν δεν βρούμε καϊμάκι χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
2 κ.γλ. σαλέπι κοφτές

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ 1 φλιτζ. γάλα, 1 κ.σ. ζάχαρη και τη μαστίχα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ½ φλιτζ. κρύο γάλα διαλύουμε το σαλέπι. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε το μείγμα με γάλα-μαστίχα και το μείγμα γάλα-σαλέπι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας την υπόλοιπη ζάχαρη και το καϊμάκι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, βάζουμε το μείγμα σε μια μεταλλική μακρόστενη φόρμα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το ανακατεύουμε, για τουλάχιστον 5 φορές ώστε να σπάσουν οι μεγάλοι παγοκρύσταλλοι και να παγώσει ομοιόμορφα το μείγμα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram