Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 24 Απριλίου, 2020

Όλοι έχουμε αναμνήσεις από τα γαλλικά παλμιέ.

Σε αυτή τη συνταγή θα δεις μία αλμυρή παραλλαγή τους, τα παλμιέ με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλμυρά παλμιέ με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα

Υλικά για 24 κομμάτια

Ένα πακέτο σφολιάτα εμπορίου (με δύο φύλλα)
Ένα αβγό χτυπημένο, για άλειμμα

Για τη γέμιση:

50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Τρόπος παρασκευής και εκτέλεση

Θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τη γέμιση. Για τη γέμιση, ανακατέψτε την παρμεζάνα με την πάπρικα και προσθέστε το βούτυρο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου . Καλύψτε δύο ταψάκια της επιλογής σου με λαδόκολλα.

Ανοίξτε μακρόστενο φύλλο με τη ζύμη, αφού το έχετε αφήσει να ξεπαγώσει. Ισιώστε τις άκρες του. Απλώστε από πάνω τη γέμιση σε λεπτή στρώση.

Τυλίξτε τη μία από τις μακρύτερες πλευρές του φύλλου προς το κέντρο και επαναλάβετε με την άλλη πλευρά. Αλείψτε με το αβγό και σχηματίστε τα παλμιέ. Αναποδογυρίστε το ρολό και αφήστε το για δέκα λεπτά στο ψυγείο.

Ισιώστε τις άκρες και κόψτε το ρολό σε κομμάτια των 2 εκατοστών. Γυρίστε τα παλμιέ στο πλάι. Πιέστε τα σε οβάλ σχήμα, πιέστε και από πάνω για να πλατύνουν ελαφρά.

Βάλτε τα παλμιέ στα ταψάκια, αλείψτε τα με το χτυπημένο αβγό και ψήστε τα για 25-30 λεπτά στην επάνω θέση του φούρνου. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν, φουσκώσουν και γίνουν τραγανά στο κέντρο. Μεταφέρετε τα σε σχάρα να κρυώσουν. Τα τραγανιστά παλμιέ με παρμεζάνα και καπνιστή πάπρικα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram