Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 21 Απριλίου, 2020

Τα γλυκά με φρούτα είναι αδυναμία μας και το αποδεικνύουμε συχνά με τις επιλογεσ των συνταγών μας.

Με τον ερχομό της άνοιξης οι φράουλες έκαναν δειλά την εμφάνισή τους, οπότε ευκαιρία είναι να τις τιμήσουμε με συγκλονιστικά γλυκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Cheesecake φράουλα

Υλικά:

Για την βάση:
100 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:
350 γρ. ανθότυρο
25 γρ. ζάχαρη μαύρη
4 κ.σ. μέλι (θυμαρίσιο ή άλλο)
150 γρ. γιαούρτι άπαχο
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού (ακέρωτου, βιολογικού κατά προτίμηση)
15 γρ. φύλλα ζελατίνας
3 ασπράδια αυγών

Για το γαρνίρισμα:
225 γρ. φρέσκιες φράουλες

Εκτέλεση:

Για την βάση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C. Τρίβετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 4 εκ. Το απλώνετε, ώστε να καλύψει όλο τον πάτο και το πατάτε καλά, ώστε να μην μείνουν κενά. Ψήνετε για 12-15 λεπτά. Αφήνετε την βάση να κρυώσει.

Για την κρέμα: Ανακατεύετε καλά το ανθότυρο, την ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτετε το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Μαλακώνετε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό, τα στύβετε με το χέρι και τα λιώνετε σε ¼ της κούπας ζεστό νερό. Ρίχνετε την λιωμένη ζελατίνη στο μείγμα του ανθότυρου και ανακατεύετε γρήγορα (ώστε να σκορπιστεί παντού).

Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα (περίπου 10-15 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ). Την ενσωματώνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε την κρέμα πάνω από την βάση, την απλώνετε καλά με μία σπάτουλα και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Όταν κρυώσει η κρέμα, καλύπτετε όλη την επιφάνεια με φράουλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram