Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 11 Απριλίου, 2020

Νόστιμη, ντελικάτη, με το λεπτό άρωμα του αμυγδάλου σχεδόν ίδια γεύση με την αγαπημένη νουγκατίνα!

Δοκιμάστε την κι εσείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμυγδαλόπιτα

Χρόνος Προετοιμασίας: 25′
Χρόνος Ψησίματος: 20′

Υλικά

Για την αμυγδαλόπιτα
200 γρ. αμυγδαλόψιχα με τη φλούδα
45 γρ. φρυγανιά
120 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
1 στικ βανίλια
30 ml. κονιάκ ή αμαρέτο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 στικ βανίλια
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 φλούδα λεμονιού

Για τη διακόσμηση
150 γρ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη

Κερασάκια μαρασκίνο, προαιρετικά

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Χτυπάμε τ΄ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την αμυγαλόψιχα, το μοσχοκάρυδο, το baking powder, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.

2 Στον κάδο της κουζινομηχανής τοποθετούμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, χρησιμοποιούμε το χτυπητήρι να αφρατέψουμε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια. Κατόπιν προσθέτουμε σταδιακά σε 5-6 δόσεις τη μαρέγκα και το μείγμα αμυγδαλόψιχας.

3 Μεταφέρουμε το μείγμα σε τσέρκι 22-24 εκ. και ψήνουμε στους 175ο C. για 45 λεπτά. Όσο ψήνεται το γλυκό βράζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις βγάλουμε την αμυγδαλόπιτα από το φούρνο τη σιροπιάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

4 Χτυπάμε στον κάδο της κουζινομηχανής την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγύ και καλύπτουμε την αμυγδαλόπιτα. Πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα και διακοσμούμε με τα κερασάκια μαρασκίνο.

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram