OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 14 Φεβρουαρίου 2020

Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Για όλους τους... ερωτευμένους!

Η μέρα των ερωτευμένων κατέφθασε. Σίγουρα όλοι θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους αγαπημένους μας!

Εδώ έχουμε μια υπέροχη συνταγή που θα ξετρελάνει τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας. Προλαβαίνετε να την ετοιμάσετε!

 
 
 
 
 
 

Τάρτα σοκολάτας καρδιά!

Συστατικά

Για τη βάση

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. κακάο
1 πρέζα αλάτι
140 γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 αβγό, μεσαίο

Για τη γκανάς

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο

Για το σερβίρισμα

σαντιγί
φράουλες
σοκολατάκια
ζαχαρωτά
δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη, το κακάο, αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια.
Τρίβουμε καλά με τα χέρια μας, 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρει το μείγμα υφή βρεγμένης άμμου. Ιδανικά φοράμε γάντια για να μην λιώσει το βούτυρο η θερμότητα των χεριών μας.
Προσθέτουμε το αβγό και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με έναν πλάστη μεγαλύτερη σε διάμετρο από το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα με αποσπώμενη βάση σε σχήμα καρδιά και πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να πάρει το σχήμα της φόρμας. Σχηματίζουμε περιμετρικά στα τοιχώματα γείσο 3-4 εκ. για να κρατήσει τη γέμιση.
Απλώνουμε μεμβράνη, βάρος από όσπρια και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε επιπλέον για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γκανάς

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα.
Προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά.
Αφήνουμε στην άκρη για να πέσει η θερμοκρασία της γκανάς και απλώνουμε στη βάση.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 5-6 ώρες.
Διακοσμούμε με σαντιγί, φράουλες, σοκολάτακια, ζαχαρωτά, δυόσμο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Be Chic : Για εμφανίσεις που εντυπωσιάζουν!
Next Post: Χαλκίδα: Τα πιο αστεία sms την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! »
  • Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Marmari House: Μια ιδιαίτερη και εντυπωσιακή κατοικία στην Εύβοια
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH