Το ιδιαίτερο αυτό cheesecake από το γαλλικό νησί δεν έχει κρούστα αλλά κρεμώδη υφή και απίστευτη γεύση.
Η συνταγή είναι εύκολη και δεν θα σου πάρει πολύ ώρα για να την φτιάξεις.
Fiadone: Το cheesecake από την Κορσική
ΥΛΙΚΑ
Cheesecake
Cheesecake /Φωτογραφία: Shutterstock
500 γρ. τυρί ricotta
4 αυγά
120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ξύσμα από λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Βούτυρο (για το ταψί)
Μαρμελάδα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
Ρίχνουμε στο μπολ τη ricotta, το ξύσμα και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, για να ξεφορμάρουμε αργότερα το γλυκό πιο εύκολα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει. Αν θέλουμε, σερβίρουμε με μαρμελάδα από πάνω.