OFF Magazine

Η ΧΑΛΚΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET

  • MY CHALKIDA
    • PEOPLE
    • NIGHT LIFE
    • TALK OF THE TOWN
    • AGENDA
    • ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    • OPINIONS
  • MY SELF
    • FASHION
    • BEAUTY
    • PSYCHOLOGY
    • HEALTH
    • FITNESS
    • DIET & COOKING
  • MY TECH
    • SOCIAL
    • VIRAL
    • INTERNET
    • GAMING
    • GADGETS
  • LIVING
    • ART DECO
    • TRAVELING
    • TV & MEDIA
    • AUTO-MOTO
    • STARS
  • ART
    • PHOTOGRAPHY
    • MUSIC
    • CINEMA
    • THEATRE
    • BOOKS
 

DIET & COOKING OFF Magazine 17 Ιανουαρίου 2020

Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Θα γίνει η πιο ένοχη απόλαυσή σας

Σ’ όλους αρέσουν τα γλυκά, αλλά τα περισσότερα απαιτούν αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα υλικά και υψηλή ακρίβεια στην παρασκευή. Κι όμως, υπάρχουν επιλογές και για μας που δεν προλαβαίνουμε, αλλά λαχταράμε κάπου κάπου να ανοίξουμε το ψυγείο και να απολαύσουμε ένα γλυκό επιπέδου… ζαχαροπλαστείου.

Μια τέτοια είναι αυτό το υπέροχο τσιζκέικ με πραλίνα φουντουκιού που γίνεται στο πι και φι, έχει απλά υλικά και δεν απαιτεί καθόλου ψήσιμο.

 
 
 
 
 
 

Τσίζκεικ πραλίνας χωρίς ψήσιμο

Τι χρειάζεστε
250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive
75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού της αρεσκείας σας
100 γραμμάρια φουντούκια τεμαχισμένα και καβουρδισμένα
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Τι κάνετε
Σπάτε τα μπισκότα, ρίχνετε τα κομματάκια στο multi μαζί με το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας πραλίνα και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να σβολιάσει.

Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας φουντούκια και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου το μίγμα να ομογενοποιηθεί (θα είναι αμμώδες και υγρό).

Το απλώνετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι (20-25 εκατοστών) ή τσέρκι, αν έχετε.

Κατόπιν, πιέζετε παντού με το πίσω μερος του κουταλιού ώστε να μην κρατήσει πολύ αέρα μέσα και το βάζετε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για μερικά λεπτά.

Στο μεταξύ, ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σ’ ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα απαλό ομογενές αποτέλεσμα.

Ρίχνετε μέσα και την πραλίνα και ανακατεύετε με τη σπάτουλα (μαρίζ) ώστε να γίνει ένα με το υπόλοιπο μίγμα.

Στη συνέχεια, βγάζετε το ταψάκι απ’ το ψυγείο, απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα επάνω στη βάση σας και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει (ή όλη τη νύχτα) και το σερβίρετε κρύο.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το OFF Magazine στο Instagram

TAGS

Μπορεί να σας αρέσουν επίσης:

  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας
  • Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!
Previous Post: « Μάθαμε πότε έρχεται το prequel του «Game of Thrones» ! (photo)
Next Post: Η ιστορία της Παλαιάς Γέφυρας Χαλκίδας »
  • Πως να αφαιρέσετε το τζελ από τα νύχια σας μόνες σας!
  • Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας : Ακόμα ένα αριστοκρατικό ορόσημο της πόλης!
  • 20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο
  • Η καλλονή του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο και ο Χαλκιδέος σύντροφός της!
  • «Κουκουβάγια» : Κατέχει την σοφία του καφέ
MY CHALKIDA

  • People
  • Night Life
  • Talk of the Town
  • Agenda
  • Προτάσεις
  • Opinions
MY SELF

  • Fashion
  • Beauty
  • Psychology
  • Health
  • Fitness
  • Diet & Cooking
MY TECH

  • Social
  • Viral
  • Internet
  • Gaming
  • Gadgets
LIVING

  • Art Deco
  • Traveling
  • TV & Media
  • Auto-Moto
  • Stars
ART

  • Photography
  • Music
  • Cinema
  • Theatre
  • Books
INFO & CONTACT

  • About Us
  • Contact
  • MY CHALKIDA
  • MY SELF
  • LIVING
  • CELEBS
  • SELF & HEALTH