Η χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδά για την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε 25 Μαρτίου, 2021

Σε μια συγκινητική ερμηνεία, το παγκοσμίου φήμης Alexandrov Ensemble, γνωστό ευρύτερα ως «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού» ερμηνεύει απόσπασμα από το ποίημα «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη όπως το μελοποίησε ο Μίκυς Θεοδωράκης.

Το βίντεο της ηχογράφησης αναρτήθηκε πριν από μερικές ώρες στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Amfiona -Athens Symphonic & Jazz Bands Festival, απευθύνεται για μια ακόμη φορά καλλιτεχνικά στον ελληνικό λαό, εν όψει της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Οι ερμηνευτές της τραγουδούν στα ελληνικά το εμβληματικό «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Η χορωδία του κόκκινου στρατού είχε ηχογραφήσει πρόσφατα άλλο ένα τραγούδι του Έλληνα συνθέτη, σε στίχους του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, το οποίο και ανάρτησε στο YouTube εν μέσω πανδημίας.

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram