Χαρτογράφηση προσώπου: Τι σας λέει το δέρμα σας!

Δημοσιεύθηκε 9 Μαΐου, 2021

Εάν ασχολείστε με την περιποίηση του προσώπου σας και προβληματίζεστε όταν παρατηρείτε σημάδια ακμής, ξηρότητα, ή αλλεργίες, ίσως γνωρίζετε ότι το δέρμα μας προσπαθεί να μας ενημερώσει εάν κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας.

Υπάρχει μια τεχνική που ονομάζεται «χαρτογράφηση προσώπου» και συνδέεται με ιστορία χιλιάδων ετών και ρίζες τόσο στην αρχαία κινεζική όσο και στην αγιουβερδική ιατρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είναι η χαρτογράφηση προσώπου;


Η χαρτογράφηση προσώπου είναι μια τεχνική που συνδέει προβλήματα του προσώπου με προβλήματα υγείας. Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι η χαρτογράφηση προσώπου είναι μια προσέγγιση που συνδυάζει στοιχεία της φιλοσοφίας της Ανατολικής και της Δυτικής Ιατρικής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λαμβάνει υπόψη διάφορες αιτίες της κατάστασης του δέρματος στο πρόσωπο, όπως: αλλεργίες, διατροφή, επίπεδα άγχους, ορμόνες, κληρονομικότητα, ηλικία και ταυτότητα τύπου/σώματος

Ας δούμε κάποια στοιχεία χαρτογράφησης που ενδεχομένως να υποδεικνύουν υποκείμενες αιτίες των προβλημάτων του δέρματος:

• Λεκέδες στο μέτωπο – συνδέονται με το λεπτό έντερο και την ουροδόχο κύστη. Ενδεχομένως να προέρχεται από μη διαχειριζόμενο στρες, κακή πέψη και κακό ύπνο.
• Ακμή μεταξύ των φρυδιών, ή πάνω από τα φρύδια, ή στην περιοχή της μύτης – συνδέεται με νεφρικές διαταραχές ή διάφορα προβλήματα στο στομάχι, την ουροδόχο κύστη ή τον σπλήνα. Όταν η ακμή αναπτύσσεται κοντά στα ρουθούνια, μπορεί επίσης να συνδεθεί με προβλήματα που σχετίζονται με το έντερο και με φλεγμονή του λεπτού εντέρου.
• Γραμμές/ρυτίδες μεταξύ των φρυδιών σας στη δεξιά πλευρά – μπορεί να υποδηλώνουν ότι καταστέλλετε τα συναισθήματα όπως ο θυμός. Αυτό μπορεί να συνδέεται με την κακή ηπατική λειτουργία. Αυτή η κατάσταση μπορεί να θεραπευθεί με προσωπική ηρεμία και συγχώρεση, σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

• Γραμμές / ρυτίδες στην αριστερή πλευρά των ματιών – μπορεί να συνδέονται με ηπατικές διαταραχές ή προβλήματα με τη σπλήνα
• Γραμμές πάνω από τα φρύδια – συνδέεται με καρδιακές διαταραχές
• Οίδημα κάτω από τα μάτια – συνδέεται με νεφρικές διαταραχές
• Ακμή στο πηγούνι, γύρω από το στόμα και στο σαγόνι – συνδέεται με διαταραχές του αναπαραγωγικού συστήματος αλλά και διαταραχές στο παχύ έντερο ή στο κόλον και στο στομάχι. Όταν η ακμή σχηματίζεται κάτω από τα χείλη ή χαμηλά στο πηγούνι, μπορεί να σημαίνει ότι ολόκληρο το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, συμπεριλαμβανομένου του σπλήνα και των νεφρών.
• Ερυθρότητα στα μάγουλα – συνδέονται με δυσλειτουργία του στομάχου, του ήπατος και των πνευμόνων. μπορεί επίσης να υποδεικνύει ανοσοαπόκριση, αναπνευστικά προβλήματα ή αλλεργίες.
• Κόκκινη μύτη – μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα που σχετίζονται με την καρδιά, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και φλεγμονή.
• Ερεθισμός στο λαιμό – συνδέεται με στρες που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα

 

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram