Η άνοιξη ήρθε και έφερε μερικές αλλαγές στην beauty routine σου

Δημοσιεύθηκε 21 Απριλίου, 2021

Εδώ και αρκετό καιρό, έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη. Ο ήλιος λάμπει καθημερινά, η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και πιο πολύ και μαζί με την αλλαγή του καιρού έχουν αλλάξει και οι ανάγκες της επιδερμίδας μας. Δεν έχουμε ανάγκη την τόσο βαθιά ενυδάτωση, ούτε τις τόσο βαριές συνθέσεις.

Χρειάζεται, λοιπόν, να προσαρμόσουμε την beauty routine μας στις «επιταγές» της άνοιξης. Να προσθέσουμε βήματα απαραίτητα και να αφαιρέσουμε άλλα, που δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#1 Less is more. Ο χειμερινός καιρός με τον κρύο αέρα κάνει την επιδερμίδα μας πολύ ξηρή και άρα κάνει επιτακτική την ανάγκη για βαθιά ενυδάτωση. Την άνοιξη δεν συμβαίνει αυτό μιας και ο αέρας δεν είναι ψυχρός. Συνεπώς, όσο η θερμοκρασία αυξάνεται, εμείς χρειαζόμαστε πιο ελαφριές υφές στα skincare προϊόντα. Οπότε, αντικατάστησε την πλούσια ενυδατική χειμερινή κρέμα σου με μία πιο ελαφριά, ίσως gel-based και κάνε το ίδιο και με τη lotion σου.

#2 Κάνε απολέπιση με οξέα. Όσο ο καιρός φτιάχνει και η υγρασία αυξάνεται, μπορούμε να «ανεχτούμε» περισσότερο τα οξέα και τις πιο σκληρές συνθέσεις με ενεργά συστατικά. Κι αυτό, γιατί καθώς τα έλαια αναπτύσσονται στο δέρμα μας και αναμειγνύονται με τον ιδρώτα, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, τα υδροξυ-οξέα μπορούν να έχουν τη μέγιστη δράση. Στην ουσία, διεισδύουν στα κύτταρα του δέρματος και στους πόρους προσφέροντας μια πιο βαθιά απολέπιση. Κάνε απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και θα μας θυμηθείς.

#3 Καθάρισε την επιδερμίδα σου. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, άλλο τόσο αυξάνεται και η παραγωγή ελαίων του δέρματος. Για όσους έχουν ξηρό δέρμα, αυτό είναι τέλειο. Ωστόσο, η αύξηση του σμήγματος μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ ενοχλητικό για τα λιπαρά/ακνεϊκά δέρματα. Αν, λοιπόν, έχεις λιπαρό/ακνεϊκό δέρμα, βάλε στη ζωή σου -την άνοιξη- τις μάσκες με άργιλο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

#4 Αντηλιακό, αντηλιακό, αντηλιακό. Μην το ξεχνάς ποτέ! Σε προστατεύει από τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες που μπορούν να προκαλέσουν οι ακτίνες του ήλιου. Σε προστατεύει, όμως, και από ηλιακά εγκαύματα. Τώρα, λοιπόν, που κυκλοφορείς όλο και πιο πολύ έξω με το #6 στο 13033, μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου.

#5 Μην ξεχνάς την περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ. Κάθε φορά που εφαρμόζεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου, βεβαιώσου ότι απλώνεις όλα τα προϊόντα- εκτός από το πρόσωπο- και στον λαιμό και στο ντεκολτέ σου. Ναι, ακόμα και το αντηλιακό! Βλέπεις, το δέρμα στα συγκεκριμένα σημεία είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο και είναι αυτό που «φωνάζει» την ηλικία μας. Άρα, πρέπει να το προστατεύσουμε ακόμα πιο πολύ. Άσε που από εδώ και στο εξής το συγκεκριμένο σημείο θα εκτίθεται όλο και περισσότερο στον ήλιο με τα tops και τα ανάλαφρα φορέματα που θα φοράμε.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram