Αυτοί είναι οι 10 ασφαλέστεροι προορισμοί για Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Δημοσιεύθηκε 9 Οκτωβρίου, 2020

Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations δημοσιεύει τη λίστα της με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά εξαιτίας του κορονοϊού. Έτσι, το EBD έφτιαξε με λίστα με τους ασφαλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς για χριστουγεννιάτικες διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λίστα περιλαμβάνει προορισμούς που φημίζονται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους και βρίσκονται σε χώρες που επηρεάστηκαν λιγότερο από τον κορονοϊό.

Η επιλογή των προορισμών βασίστηκε στα εξής κριτήρια: αριθμός κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, αριθμός νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο, εγγύτητα αεροδρομίων, μέτρα υγιεινής σε ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιους χώρους κ.ά.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, αναδείχθηκαν τα νησιά Μαδέρα, στον Ατλαντικό, που ανήκουν στην Πορτογαλία, έχουν έως 12 φορές λιγότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους συγκριτικά με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ένω μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του άρθρου δεν είχε σημειωθεί κανένας θάνατος λόγω Covid-19. Μάλιστα, η χριστουγεννιάτικη αγορά τους έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη.

Ταλίν, Εσθονία
Δεύτερο ακολουθεί το Ταλίν με την χριστουγεννιάτικη αγορά του το 2019 να βραβεύεται από την European Best Destinations ως η καλύτερη της Ευρώπης. Όσον αφορά στον Covid-19 η πρωτεύουσα της Εσθονίας, παρουσιάζει μέχρι στιγμής 18 φορές λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊές χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με την υπέροχη Βιέννη, έναν από τους κλασικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, που επιλέγεται τόσο από οικογένειες, όσο και από ζευγάρια. Για φέτος, μάλιστα, αναδεικνύεται και ως ένας ασφαλής προορισμός, καθώς η Αυστρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον 10 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τους πιο ασφαλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς:

Μαδέρα, Πορτογαλία
Ταλίν, Εσθονία
Βιέννη, Αυστρία
Κραϊόβα, Ρουμανία
Πράγα, Τσεχία
Γκντανσκ, Πολωνία
Δρέσδη, Γερμανία
Ζάγκρεμπ, Κροατία
Μπάντεν- Μπάντεν, Γερμανία
Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram