Αυτό είναι το παπούτσι που κάνει θριαμβευτική επιστροφή φέτος το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε 3 Απριλίου, 2021

Clogs ή σαμπώ ή τσόκαρα: μια «χοντροκομμένη» τάση υποδημάτων από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 που φορούσε σίγουρα η μητέρα σου όταν ήταν στην ηλικία σου. Η Daisy Dukes με τα καυτά τζιν σόρτς, τις κοτλέ φούστες, τα τζιν καμπάνα και τα μποέμ φορέματα τα λάτρευε. Είναι μια απίθανη τάση υποδημάτων που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ μποέμ και preppy.

Είτε λατρεύετε το χίπικο στιλ της Τζέιν Μπίρκιν, είτε τις δίδυμες Όλσεν, τα τσόκαρα είναι μια διαχρονική τάση παπουτσιών που αγαπήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και κάνει φέτος την μεγάλη επιστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσωπικά βρίσκω τα τσόκαρα εξαιρετικά λειτουργικά, αλλά και πολύ νοσταλγικά. Αυτή η ανυψωμένη ξύλινη πλατφόρμα θα σας κάνει να αισθανθείτε άνετα και θα σας δώσει ύψος… χωρίς, φυσικά, να να χρειαστεί να φορέσετε τακούνια.

Για παράδειγμα, τόσο η Celine όσο και ο Hermes δημιούργησαν κλασικά τσόκαρα για το Φθινόπωρο 2020 και την Άνοιξη του 2021 αντίστοιχα, με mules που περιλάμβαναν αυτή την μοναδική σόλα από ξύλο. Κατασκευασμένο κυρίως σε καφέ και μαύρο και δέρμα ελεφαντόδοντου, είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα παπούτσια με οποιοδήποτε τζιν αλλά και μίνι φούστα που έχετε επιλέξει.

Και η δημοτικότητα τους δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Σύμφωνα με την έκθεση του Lyst, τον Οκτώβριο, η πλατφόρμα αγορών μόδας ανακοίνωσε: «Τα Clogs γίνονται το άνετο παπούτσι του χειμώνα, με τις αναζητήσεις για το στυλ να αυξάνονται κατά 27% από μήνα σε μήνα». Από τα στυλ, τα πιο δημοφιλή είναι τα Birkenstock Boston Clogs (44% από τις αρχές Σεπτεμβρίου), ένα πιο παραδοσιακό στυλ clog από μια μάρκα που γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για παπούτσια που μπορούν να ξεπεράσουν δεκαετίες και εποχές.

Η αναζήτηση για το Chunky Chain Mules του JW Anderson, ένα από τα πιο δημοφιλή παπούτσια από την φετινή πασαρέλα, αυξάνεται επίσης κατά 11% σύμφωνα με τον Lyst. Half-loafer, half clog, είναι η επιτομή της υψηλής μόδας του παπουτσιού στις αναζητήσεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram