9 μυστικά για να έχεις το δωμάτιο σου συνέχεια στην εντέλεια

Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου, 2021

Οι τυπικές συμβουλές οργάνωσης της κρεβατοκάμαρας αφορούν συνήθως την αντικατάσταση των επίπλων ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου και την εσωτερική διακόσμηση του χώρου.

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα οργανωμένο και πιο λειτουργικό υπνοδωμάτιο το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες σου, τότε καλό θα ήταν να αρχίσεις να σκέφτεσαι κάθε εκατοστό του δωματίου σου, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και του χώρου κάτω από το κρεβάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα αρχίσει να σου δίνει ιδέες για το πώς μπορείς να διαμορφώσεις το δωμάτιό σου και να αρχίσεις να αποκτάς περισσότερο αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να μη βρίσκεσαι μέσα σ' ένα χάος.

#1. Χρησιμοποίησε τον χώρο που υπάρχει κάτω από το κρεβάτι σου

Η αποθήκευση κάτω από το κρεβάτι είναι εξαιρετική γιατί δεν είναι ορατή, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολα προσβάσιμη. Τα κουτιά αποθήκευσης είναι ιδανικά για να τοποθετήσεις μερικά μόνο αντικείμενα όπως συσκευασίες δώρων, χειμερινά η καλοκαιρινά ρούχα (τα πιο λεπτά κυρίως), σεντόνια ή ακόμη και βιβλία.

#2. Βάλε πίνακες και κορνίζες στους τοίχους σου

Αν το δωμάτιό σου είναι μικρού μεγέθους, τότε ιδανικό θα ήταν να τοποθετήσει τους πίνακες και τις κορνίζες σου στον τοίχο και όχι στο κομοδίνο. Αν διατηρήσεις αυτές τις επιφάνειες καθαρές και μη επιβαρυμένες από αντικείμενα που πιάνουν απλά χώρο τότε η κρεβατοκάμαρά σου θα έχει μια πιο κομψή εμφάνιση.

#3. Οργανώστε το δωμάτιο σε ενότητες

Η οργάνωση της κρεβατοκάμαρας πολλές φορές μπορεί να προκαλεί άγχος και πανικό, ιδιαίτερα όταν οι δουλείες έχουν μαζευτεί και δεν ξέρεις από που να πρώτο ξεκινήσεις. Για να αποφύγεις αυτό το feeling μια έξυπνη λύση είναι να οργανώσεις και να χωρίσεις τα έπιπλά σου.

Γι ’αρχή ξεκίνα με την οργάνωση της ντουλάπα σου και στη συνέχεια επεκτάσου σε ντουλάπια, συρτάρια και οτιδήποτε άλλο μπορείς να εκμεταλλευτείς. Με αυτόν τον τρόπο βάζεις τον αποθηκευτικό σου χώρο σε μια τάξη και ξεκινάει να «αναπνέει» το δωμάτιό σου.

Επίσης, μπορείς να οργανώσεις επίπεδες περιοχές, όπως τις κορυφές των κομοδίνων, διακοσμητικά τραπεζάκια, καθώς και τυχόν βιβλιοθήκες που μπορεί να υπάρχουν στην κρεβατοκάμαρά σου. Αφήνοντας τελευταία την περιοχή κάτω από το κρεβάτι, θα γνωρίζεις ακριβώς τι μπορεί και τι πρέπει να αποθηκευτεί εκεί.

#4. Ντουλάπες

Η ντουλάπες είναι μια δύσκολη υπόθεση γενικά για ένα υπνοδωμάτιο. Ακόμα κι αν η κρεβατοκάμαρά σου είναι πεντακάθαρη, αν η ντουλάπα  βγαίνει εκτός ελέγχου, θα διαταράξει την ήρεμη και γαλήνια κατάσταση του χώρου σου.

Επιπλέον, μια ακατάστατη ντουλάπα «μεταφράζεται» σε μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας το πρωί δημιουργώντας σου άγχος και στρες. Φυσικά, υπάρχει τρόπος να μειώσεις αυτή την ένταση βάζοντας τάξη στα ρούχα σου.

Αρχικά, τακτοποίησε την ντουλάπα σου, είτε κάνοντας της μια πλήρη οργάνωση, είτε κάνοντας ένα γρήγορο σκούπισμα στο εσωτερικό της. Ενσωμάτωσε ένα σύστημα αποθήκευσης εάν χρειάζεται. Μόλις έρθει η ώρα ξεκαθαρίσματος των ρούχων σου, δώρισε αυτά που έχεις αποφασίσει ότι δεν χρειάζεσαι και απόλαυσε την ηρεμία που θα αποπνέει ο χώρος σου με τα ρούχα και τα αξεσουάρ που χρειάζεσαι.

#5. Αποθήκευσε κουβέρτες σε ράφια

Εάν έχεις έναν τόνο κουβέρτες, ριχτάρια και παπλώματα που χρησιμοποιείς τακτικά και υπάρχει κενός χώρος στο δάπεδο, τότε καλό θα ήταν να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αποκτήσεις μια μοντέρνα σύνθεση από ράφια για κουβέρτες. Αυτό θα διευκολύνει το στρώσιμο του κρεβατιού και την προετοιμασία του για το βράδυ.

#6. Τοποθέτησε τα μαξιλάρια σε καλάθια

Τα διακοσμητικά μαξιλάρια μπορεί να ομορφαίνουν το κρεβάτι σου αλλά όταν έρθει η ώρα να ξαπλώσεις εκεί τι γίνεται; Λογικά τα παρατάς από δω και από κει.

Ήρθε η ώρα να σταματήσει λοιπόν αυτό και να μη σε αναστατώνει αυτή η ακαταστασία. Η λύση; Χρησιμοποίησε καλάθια για να τοποθετείς τα μαξιλαράκια σου όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το κρεβάτι σου το βράδυ.

#7.  Χρησιμοποίησε ένα κομοδίνο μόνο για αποθηκευτικό χώρο

Επέλεξε ένα κομοδίνο που ταιριάζει στις ανάγκες σου ενώ καταλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο. Μια μικρή συρταριέρα όπου μπορείς να αποθηκεύσεις μερικά ρούχα είναι ένα εξαιρετικό κόλπο εξοικονόμησης χώρου που χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες διοργανωτές με πελάτες που ζουν σε δωμάτια μικρού μεγέθους.

#8. Καλάθι για άπλυτα ρούχα

Ένα καλαθάκι για να τοποθετείς τα άπλυτα ρούχα σου και να μη τα πετάς πάνω σε μια καρέκλα, είναι το ιδανικό. Μπορείς να επιλέξεις αυτό που συνδυάζεται με τη διακόσμησή του δωματίου σου και δεν θα είναι απαραίτητα μεγάλο.

#9. Να έχεις ένα μέρος για τα σκουπίδια

Ένας μικρός διακοσμητικός κάδος απορριμμάτων που φυλάσσεται στην κρεβατοκάμαρα σου θα ήταν χρήσιμο για να πετάξεις χαρτομάντιλα, κομμάτια χαρτιού και όλα τα άλλα μικρά σκουπιδάκια που μπαίνουν στην δωμάτιό σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram