8 λόγοι που μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση φαγητού!

Δημοσιεύθηκε 3 Απριλίου, 2021

Εντάξει, όλες το έχουμε περάσει! Συνήθως η απώλεια βάρους σχετίζεται μέσα στο μυαλό μας με τις στερήσεις, την αποφυγή γευμάτων και την παράβλεψη σημαντικών σνακ. Ναι, όλα αυτά αγαπητή μου αναγνώστρια είναι μια δική μας στρατηγική που νομίζουμε ότι θα μας αποφέρει τα επιθυμητά αποτέλεσμα, ταυτόχρονα όμως είναι ο εχθρός που θα μας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση φαγητού, τη λαιμαργία και την τάση για τσιμπολόγημα. Βάση των διατροφολόγων, το μυστικό για να αδυνατίσουμε είναι να ακολουθούμε συχνά και μικρά γεύματα ώστε να να κρατάμε το μεταβολισμό μας σε εγρήγορση.

Παρακάτω θα σου παρουσιάσω οχτώ σημαντικά λάθη που οι περισσότερες από εμάς κάνουμε και οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση φαγητού… χωρίς καν να το καταλάβουμε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1.Μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα

Το νερό ενυδατώνει το σώμα μας και γεμίζει το στομάχι μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το αποφεύγουμε ή να το παραβλέπουμε, γιατί εκτός από θέματα υγείας που θα παρουσιαστούν σίγα – σιγά, η έλλειψή του μας κάνει να πεινάμε. Όταν νιώσεις πεινασμένη πιες 2 ποτήρια νερό και αν συνεχίσεις να πεινάς μετά από 20 λεπτά, τότε πρέπει να γεμίσεις το στομάχι σου με κάποιο σνακ.

2.Κάνουμε skip το πρωινό

Ο πρωινός καφές ίσως είναι ο εύκολος τρόπος να μειώσουμε τις ημερήσιες θερμίδες και να καταλαγιάσουμε την πείνα μας. Όταν όμως δεν υπάρχει το πρωινό γεύμα στο ημερήσιο πλάνο μας, τότε οδηγούμαστε στην υπερκατανάλωση του μεσημεριανού φαγητού και σίγουρα ρίχνουμε τις επιδόσεις του μεταβολισμού.

3.Τρώμε ενώ παρακολουθούμε τηλεόραση

Λόγω του ότι αποσυντονιζόμαστε και δίνουμε βάση στην ταινία που βλέπουμε στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή, καταναλώνουμε μεγαλύτερη μερίδα φαγητού από αυτή που θα έπρεπε. Προτίμησε να κάτσεις στο τραπέζι, να απολαύσεις το γεύμα σου και μετά να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά.

4.Παραδειγματιζόμαστε από… τον σύντροφό μας

Μια κακή συνήθεια που οι περισσότερες κάνουμε. Οι άντρες έχουν διαφορετικό μεταβολισμό και σώμα και σίγουρα δεν μπορούμε να καταναλώνουμε τις ίδιες ποσότητες με αυτούς. Την επόμενη φορά λοιπόν, που ο φίλος σου θα παραγγείλει 2 σουβλάκια, εσύ προσπάθησε να μείνεις πιστή στο ένα τυλιχτό σουβλάκι ή στα 2 καλαμάκια.

5.Τα πιάτα μας είναι πολύ μεγάλα

Ένα καλό tip για να μειώσουμε τις ημερήσιες θερμίδες είναι να βάζουμε το γεύμα μας σε μικρά πιάτα. Με αυτό τον τρόπο οι ποσότητες θα είναι πολύ πιο μικρές και αρκετά επιλεκτικές.

6.Δεν τρώμε σνακ

Η αποφυγή των σνακ δεν είναι ο σωστός τρόπος να μειώσουμε τις ημερήσιες θερμίδες. Αντιθέτως, ένα γιαούρτι, ένα φρούτο ή λίγοι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό γεύμα που θα μας κρατήσει μακριά από το τσιμπολόγημα.

7.Τρώμε πολύ μετά το γυμναστήριο

Σίγουρα στο γυμναστήριο ξοδεύουμε αρκετή ενέργεια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούμε να καλύψουμε την πείνα μας με ένα burger ή μια πίτσα, λόγω του ότι κάψαμε αρκετές θερμίδες. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα υγιεινό γεύμα που θα μας χορτάσει και δεν θα μας γεμίσει με θερμίδες.

8.Έχουμε πεσμένη ψυχολογία

Συνήθως η κακή ψυχολογική κατάσταση μας οδηγεί στην υπερκατανάλωση τροφών και κυρίως γλυκών εδεσμάτων. Πρέπει να σκεφτόμαστε τι τρώμε και για ποιο λόγο το τρώμε.

 

 

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram