8 βήματα για τέλειο καθαρισμό προσώπου

Δημοσιεύθηκε 13 Ιουλίου, 2022

Όλες οι γυναίκες έχουμε μία ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας. Το πρώτο βήμα στην ρουτίνα αυτή είναι ο καθαρισμός του προσώπου μας. Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά απαιτεί χρόνο και προσοχή. Αν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, θα δούμε διαφορά στο δέρμα μας. Οι δερματολόγοι συστήνουν να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές την ημέρα, με σημαντικότερη τη ρουτίνα καθαρισμού το βράδυ. Η αφαίρεση του μακιγιάζ και των ρύπων της ημέρας προετοιμάζει το δέρμα για την περιποίησή του και ευνοεί τις διαδικασίες φυσικής ανανέωσης κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτά είναι τα βασικά βήματα καθαρισμού του προσώπου μας σύμφωνα με τους δερματολόγους :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  1. Αφαιρέστε πρώτα το μακιγιάζ σας : Χρησιμοποιήστε ένα απαλό προϊόν ντεμακιγιάζ για ν’ αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας.
  2. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά προσώπου για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας : Πρέπει να χρησιμοποιείτε ήπιο καθαρισμό για το πρόσωπο, που δεν ερεθίζει. Τα σαπούνια-πλάκες μπορούν ν’ αλλάξουν την ισορροπία του pH του δέρματος, επιτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων και ζυμομυκήτων.
  3. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό : Οι ακραίες θερμοκρασίες του νερού μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε μια μέση θερμοκρασία.
  4. Να κάνετε απολέπιση, απαλά (1 φορά/εβδομάδα) : Αφήστε τα απολεπιστικά καλλυντικά να εισέλθουν στο δέρμα για 60 έως 90 δευτερόλεπτα και μετά κάντε ένα απαλό μασάζ για τουλάχιστον 2 λεπτά. Οι πόροι θα αποσυμφορηθούν και τα νεκρά κύτταρα θ’ απομακρυνθούν προσφέροντας στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη.
  5. Θυμηθείτε το λαιμό και το σαγόνι σας : Όταν κάνετε ένα μασάζ καθαρισμού στο πρόσωπό σας, τρίψτε απαλά με τα δάχτυλά σας το λαιμό και το σαγόνι με μια ανοδική κίνηση για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία και να βοηθήσετε το δέρμα σας να παραμείνει σφιχτό και φυσικά ανορθωμένο.
  6. Στεγνώστε τα με μια μαλακή πετσέτα : Θυμηθείτε να ταμπονάρετε με μια μαλακή, καθαρή πετσέτα. Να είστε προσεκτικοί γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.
  7. Ολοκληρώστε με ένα τόνερ : Για την εξισορρόπηση του pH της επιδερμίδας σας, χρησιμοποιήστε τόνερ , ώστε να μπορεί να προστατευτεί από βακτήρια και βλάβες. Αναζητήστε συστατικά όπως ροδόνερο, για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες ή χαμομήλι για τις ηρεμιστικές του ιδιότητες ή σαλικυλικό οξύ για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής.
  8. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση προσώπου : Τον αποτελεσματικό καθαρισμό καλό είναι να ακολουθεί μια ενυδατική κρέμα προσώπου, αναλόγως του τύπου επιδερμίδας, ώστε να την προστατεύει καθημερινά από την αφυδάτωση και τις επιπτώσεις της.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram